logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: JBL Xtreme 2


Als het gaat om bluetooth speakers, lijkt het belangrijkste element de draagbaarheid van de speakers. Ze moeten aan je tas kunnen hangen, in je jaszak worden meegenomen of in je tas worden gestopt. Het nadeel daarvan is dat het wat behelpen is op het gebied van volume en geluidskwaliteit. Het is op zo’n moment óf het een, of het ander. De JBL Xtreme 2 gooit het over een andere boeg: dat is een flinke speaker die je eigenlijk nergens in mee kunt nemen. Dankzij de handige schouderband is het zijn eigen tas. Maar lost de Xtreme 2 het probleem op?

Geluidskwaliteit

Laten we met de geluidskwaliteit beginnen. Die is op het eerste gehoor helemaal prima. Er zit een mooi, vol basgeluid in, de hoge tonen zijn goed aanwezig en JBL lijkt zelfs het middengebied wat extra aandacht te willen geven – ook die is mooi aanwezig. En: alle bereiken sluiten goed op elkaar aan. Bij zachter geluid klinkt het erg goed. Duw je het volume omhoog (ik wilde ‘draai je het volume omhoog’ zeggen, maar door de druktoetsen is dat lastig), dan kwettert het middengebied te dominant om je oren. Op zo’n moment zul je vanaf je smartphone of tablet de middentonen wat omlaag moeten zetten.

Bouwkunde van de JBL Xtreme 2

Een groot pluspunt is de degelijkheid van de JBL Xtreme 2. Het is een degelijke Boomspeaker geworden, met twee prominent aanwezige basspeakers aan weerszijden van de tube, een volledig waterdichte behuizing en robuuste bedieningselementen. Het formaat van de speaker geeft de mogelijkheid om een flinke accu in de bouwen, en dat hebben ze gedaan ook! Je kunt minstens 15 uur muziek luisteren, maar ook je smartphone of tablet opladen met de energie van deze speaker. Een accu als dat laad je natuurlijk niet op via een normale USB-oplader. Dat zou wel heel lang duren. Nee, in plaats daarvan krijg je een adapter meegeleverd om hem van energie te voorzien.

Connect the speakers

De JLB Xtreme 2 is zeker goed genoeg om in huis te plaatsen als vervanging van je radio. Het geeft een mooi en vol geluid, zeker als je hem niet te hard zet. Maar ook op hogere volumes kun je er prima muziek mee luisteren, er treedt geen vervorming op. En het prettige is: je kunt de speakers, dankzij het JBL Connect+ systeem, koppelen aan andere speakers met deze techniek! Tot wel 100 speakers, zelfs. Zo zou je de hele straat kunnen voorzien van geluid, als iedereen een JBL speaker in huis heeft. Toch cool, voor het aankomende straatfeest! Koppel je bovendien twee Xtreme 2-speakers met elkaar, dan kun je ze zo instellen dat je stereo geluid krijgt. Ook niet verkeerd!


Op zoek naar coole gadgets?


Recensie over JBL Xtreme 2

De JBL Xtreme 2 is de grote broer van de meeste bluetooth speakers. In alle opzichten. Hij weegt ongeveer 2,4 kilogram en is daarmee de sumo onder de speakers. Daarentegen levert hij een geweldig volume en een prettig geluid. De handige draagriem is heel praktisch als je op pad gaat, de waterdichte behuizing maakt dat je d’r niet zo voorzichtig mee om hoeft te gaan. Verder is het een speaker zonder veel opsmuk. Je kunt er niet mee streamen, maar wel speakers met elkaar verbinden middels JBL Connect+. Een must-have voor echte muziekfanaten? Dat niet. Voor muziekliefhebbers daarentegen: ja, met de Xtreme 2 heb je een goede speaker in huis, die je radio kan vervangen.

Score: 8


Informatie

JBL Xtreme 2, JBL
Meer weten?
Prijs: 299 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.