logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: JBL JR300BT bluetooth koptelefoon voor kinderen


In ons gezin speelt muziek een belangrijke rol. De radio staat bijna de hele dag aan, op wisselende zenders, en ook heeft iedereen inmiddels een redelijk uitgebreide playlist samengesteld voor eigen gebruik (die ook regelmatig door de kamer te horen is, overigens, om elkaar te laten meegenieten van die unieke smaak en stijl). Daarnaast wordt er vaak muziek geluisterd via een koptelefoon. Dat is voor kinderen wel even een dingetje: bij een gewone koptelefoon zit namelijk vaak geen begrenzer op het volume, waardoor kinderen een gehoorbeschadiging kunnen oplopen. Het is dus aan te raden om een speciaal model uit te zoeken dat voor kinderen geschikt is. Zoals de JBL JR300BT: een koptelefoon die je via bluetooth verbind met je smartphone of tablet.

Draadloos

En dat geeft een ontzettende bewegingsvrijheid. Mijn kinderen vinden het nu veel fijner om met een koptelefoon op lekker te tekenen of een verhaal te schrijven. Even afzonderen van de rest, genieten van een zelfgekozen muziekje – en zonder dat je last hebt van die vervelende kabels. De JBL JR300BT doet een duit in het zakje ‘coolfactor’ door een flink aantal stickers mee te leveren, waarmee de kinderen hun headset helemaal eigen kunnen maken. Je kunt je namelijk voorstellen dat als je twee van die koptelefoons hebt rondslingeren, het wat minder makkelijk wordt om ze uit elkaar te houden. En dat is bij een bluetooth koptelefoon wel makkelijk – die moet je namelijk echt koppelen met een apparaat.

Kwaliteit

De bouwkwaliteit van de JBL JR300BT is helemaal goed. Hij zit degelijk in elkaar, is redelijk flexibel en geeft ondanks de kunststof behuizing geen kraakjes of kreuntjes. De oorschelpen, die op het oor gedragen worden, zijn inklapbaar, zodat je ze eenvoudig kunt meenemen. Op de rechter oorschelp vind je alle bedieningselementen. Of beter gezegd: de aan/uitknop, de knop om de koptelefoon via bluetooth te koppelen en een USB-oplaadpunt. Geen volumeknoppen helaas, dat zul je via de smartphone of tablet moeten regelen. Het geluidsniveau is redelijk te noemen. Ikzelf mistte de bas, maar moet ook toegeven dat de hoge tonen en middentonen goed vertegenwoordigd zijn. Je hoort bijna alle klanken, wat zorgt voor een prettige beleving. En schrik niet van die ‘geluidsbegrenzer’. Zet je het volume vol open, dan heb je nog steeds HEEL veel geluid. Maar niet té veel, en dat is een fijn idee.

Ga direct naar JBL JR300BT op BOL.com.


Recensie over JBL JR300BT bluetooth koptelefoon

Een kindvriendelijke koptelefoon in een cool jasje: dat je de JBL JR300BT in een notendop. De koptelefoon geeft een prettig geluid, hoewel de bas niet al te goed aanwezig is. Hij zit prettig, is degelijk gebouwd en makkelijk te bedienen. Minpunt is het ontbreken van een stekker om een normale 3,5mm audiokabel aan de sluiten, voor het geval de accu leeg is. Die gaat overigens 12 uur mee, wat bijzonder netjes is.

Score: 8


Informatie

JR200BT, JBL
Meer weten?
Prijs: 39 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.