logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: JBL Endurace PEAK True Wireless headset

Als je fanatiek sport, zul je vast wel eens ruzie hebben gehad met je koptelefoon. Die dingen blijven bijna nooit goed op hun plek. Of ze schieten uit omdat je ergens achter de nekband blijft steken, ze zakken af, verschuiven of vallen uit… er kan zo veel mis gaan met je koptelefoon! De oplossing zit hem in het fenomeen True Wireless. Daarmee heb je twee afzonderlijke koptelefoontjes, voor ieder oor eentje. Dat is even wennen, maar als je ‘, hebt, dan zit je goed.

Extra security

Alleen met het verwijderen van een kabeltje kom je er natuurlijk niet. Er komt meer kijken bij een goede, prettige en vooral veilige ervaring. Zo bevatten deze twee oordopjes een bruggetje die je om je oor kunt klemmen. Op die manier vallen de dopjes een stuk minder snel uit je oren. Ook de rubber topjes die je in je oor doet zijn dusdanig vormgegeven dat ze steviger blijven zitten dan andere modellen, zo is in ieder geval mijn ervaring. Het feit dat de oordopjes IPX7 gecertificeerd zijn is natuurlijk een welkome aanvulling op de lijst specificaties.

Geluidskwaliteit

Dankzij het feit dat de dopjes van de JBL Endurance PEAK zo dicht op je oor zitten, kun je extra goed genieten van een goede baslijn in je muziek. Die is altijd welkom tijdens het sporten, een beetje cadans in je bewegingen is nooit weg! De basgeluiden zijn overigens extra aangepakt voor JBL, zodat ze wel opvallen maar niet te dik op de muziek drukken. Een prettige ervaring!

Accuduur

Een van de grootste problemen van true wireless headsets zoals de JBL Endurance Peak is wel de levensduur van de accu. Ga maar eens na: hoe kleiner de koptelefoon, hoe kleiner de accu! Het is dan ook prijzenswaardig dat er toch nog vier uur aan accuduur in de compacte behuizing is geplaatst. En omdat ze bij JBL graag lang sporten, is er ook gedacht aan een langere levensduur van je headset. Stop ze simpelweg in het doosje en ze worden opgeladen! In tien minuten tijd kun je weer een uur luisteren. Zo hoef je nooit lang zonder muziek te zitten. Dankzij die extra oplaadmogelijkheid kun je maar liefst 28 uur muziek luisteren zonder een oplaadpunt op te zoeken.

Ga direct naar JBL Endurance Peak op BOL.com.


Recensie over JBL Endurance Peak

De JBL Endurance Peak is een high tech true wireless headset. Een flinke mond vol (en hoewel de headset daar tegen kan, zou ik het je niet aanraden) maar je krijgt wel wat! De koptelefoon is ideaal voor het sporten: als deze afzakken, doe je iets serieus verkeerd. Hij sit strak en stabiel en geeft een goed geluid. Bovendien springt de headset aan zodra je ‘m opzet en schakelt hij uit wanneer je hem afdoet. Perfect! Met een aanraking pauzeer of start je de muziek, en kun je met een aai ook het volume aanpassen. Dat had van mij wat duidelijker gemogen – ik ben van de knopjesclub.

Score: 8Op zoek naar coole gadgets?

Informatie

JBL Endurance PEAK, JBL
Meer weten?
Prijs: 129 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.