logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Garmin vívofit jr. 2

Ontzettend veel volwassenen lopen tegenwoordig rond met een activity tracker om bij te houden hoe veel ze bewegen en lopen. En kinderen? Die niet. Die rennen lekker onbezonnen rond zonder horloge of enig plichtsbesef. Toch? Nee, helaas zijn er ook veel kinderen die juist ontzettend veel tijd doorbrengen op de bank, achter hun tablet of met de smartphone in de hand. Die krijgen dus veel te weinig beweging! Tijd om daar verandering in te brengen en ook het kroost te tracken. Met de coole Garmin vívofit jr. 2 activity trackers, bijvoorbeeld, die in samenwerking met Disney worden gestyled.

Activiteiten tracken

De Garmin vívofit jr. 2 doet precies wat je van een activity tracker verwacht. Hij laat de tijd zien en houdt het aantal stappen bij dat je zet. Daarbij kun je kiezen uit een cool bandje in de stijl van bijvoorbeeld Star Wars of Marvel. Voor kinderen van 4-7 jaar is dat een elastisch bandje, voor kinderen van 8-12 jaar een normaal horlogebandje. De vívofit jr. 2 heeft geen oplaadbare accu, maar een verwisselbare batterij (die gaat overigens een jaar mee) en is daardoor perfect waterdicht. Het horloge kan dus mee onder de douche, in bad, in het zwembad.

Activiteiten uitdelen

Het grappige van de Garmin vívofit jr. 2 zit hem echter in de app. Daarmee kun je als ouder veel dingetjes regelen voor het kleine grut. De app beschikt namelijk over een game, een spannend avontuur in de stijl van het bandje. Dat ‘avontuur’ doorloop je door stappen te zetten door een wereld, maar die stappen moet je welverdienen. En hoe doe je dat? Door genoeg te bewegen, om te beginnen (minstens een uur) maar ook door taken uit te voeren die je ouders je hebben opgelegd. Je bed opmaken, bijvoorbeeld, je eigen brood smeren, je kamer opruimen… er staan tientallen taken in (waaronder ook taken die ik toch wat groot vind voor kinderen, maar goed – ieder z’n stijl opvoeden natuurlijk) die je kunt voltooien en waarmee je sterren en coins kunt verdienen. Met die sterren en coins kun je verder komen in de game, maar ook kun je daar leuke (softwarematige) upgrades en kopen voor je activity tracker, zoals nieuwe watchfaces en plaatjes. Daarnaast kunnen ouders beloningen inprogrammeren die je kunt kopen met de apps, zoals een ijsje gaan eten, een speciaal ontbijt of een dagje naar een pretpark. Je kunt daarbij zelf aangeven hoeveel coins zo’n beloning waard is.

Alarm

De vívofit jr. 2 activity tracker houdt alleen de bewegingen bij en kan communiceren met de app. Hij beschikt helaas niet over een manier om te communiceren met je smartphone, zodat je berichtjes kunt verzenden. Ook is het niet mogelijk om je kind te tracken via een gps-signaal, aangezien deze activity tracker daar niet tover beschikt. Wat je wel kunt doen is het instellen van alarmen, direct vanuit de Vivofit Jr app. En dat is toch wel makkelijk. Ga je bij een vriendje spelen? Dan kun je een alarmpje instellen voor het moment dat je weer naar huis moet. Of wanneer het tijd is om je tanden te poetsen.


Ga direct naar Garmin Vivofit jr 2 op BOL.com.

Recensie over Garmin Vivofit jr 2

Een activity tracker voor kinderen – voor sommigen is dat toch wel nodig, helaas. Praktische elementen aan deze tracker zijn de bewustwording van terugkerende taken (zoals bed opmaken, vaatwasser inruimen, dat soort dingen) waarbij de game als beloning wordt ingezet naarmate ze meer klusjes krijgen. Ook het laten kiezen van beloningen na het doen van klusjes is een enorme boost voor het ook echt uitvoeren ervan. Een ander handig pluspunt is het instellen van alarmen, zodat kinderen ook een stukje tijdsbesef krijgen, en het feit dat ze überhaupt een horloge dragen. De afwerking van het horloge is netjes, ze zijn duurzaam en degelijk. Jammer dat er geen directe koppeling is met een smartphone, maar het scheelt je wel een flinke accuduur.

Score: 8


Informatie

Garmin Vivofit jr 2
Adviesprijs: 70 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.