Gadget review: Fritz!Powerline 1260E WLAN Set


Supersnel internet in huis – wie wil dat nu niet? Helaas valt het in de praktijk wat tegen, hoewel de providers hun best doen om het te leveren. De reden van trager internet op computers, consoles en andere apparaten is vaak de verbinding tussen de router en het apparaat. Met regelmaat wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van powerline-adapters. Je weet wel, die stekkerdozen waarmee je het internet via je stroomnetwerk in huis verspreid. Met de Fritz!Powerline 1260E zorg je niet alleen voor een optimaal resultaat van je Powerline, maar ook van je wifi!

Veelzijdige powerline set

De Fritz!Powerline 1260E WLAN Set bestaat uit twee delen. Aan de ene kant heb je de FRITZ!Powerline 1220E, die zorgt voor een gigabitverbinding door je stroomnetwerk. Snellere systemen heb je op dit moment niet om je netwerksignaal door je elektriciteitsnet te verspreiden. Deze adapter sluit je dan ook direct aan op een gigabit-poort van je router, zodat je het meest krachtige signaal hebt als startpunt voor je thuisnetwerk. De FRITZ!Powerline 1220E heeft overigens twee netwerkpoorten aan de onderkant: de ene gebruik je voor de verbinding met je router, de andere kun je gebruiken om bijvoorbeeld je NAS aan de sluiten of de adapter van je Philips HUE set.

Draadloos vermogen

Maar er zitten twee adapters in de set. De tweede adapter is de FRITZ!Powerline 1260E. Die sluit je op een ander punt aan in huis, waar je graag een netwerkaansluiting zou willen hebben. Aan de onderkant van de FRITZ!Powerline 1260E zit namelijk ook een gigabit-aansluiting. Door de twee adapters in het zelfde netwerk aan de sluiten zorg je ervoor dat ze met elkaar kunnen communiceren. Het ontvangen signaal van de FRITZ!Powerline 1220E, die bij de router zit aangesloten, wordt hier dus weer omgezet naar een netwerksignaal. Hier kun je een computer op aansluiten, maar ook een NAS, gameconsole, Apple-TV, wat dan ook. Maar het gave van de FRITZ!Powerline 1260E is wel dat je ook meteen een nieuwe WIFI hotspot hebt! Je kunt hierbij zelfs de naam en het wachtwoord van je router gebruiken, zodat je een zogeheten mesh in huis krijgt: een netwerksignaal dat door het huis heen een paar keer opnieuw wordt verzonden en samenwerkt met elkaar. Je draadloze apparaten kunnen dus telkens kiezen voor het sterkste signaal. Als kers op de taart kan de Powerline 1260E gebruikmaken van de bandbreedtes van 2,4gHz en die van 5gHz, waarbij je meer draadloze apparaten optimaal kunt versterken. Bovendien biedt de 5gHz frequentie een snellere verbinding.


Ga direct naar Fritz!Powerline 1260E WLAN op BOL.com.

Recensie over Fritz!Powerline 1260E WLAN

CooleSuggesties topper

De Fritz!Powerline 1260E WLAN Set is een geweldige basisset voor je thuisnetwerk, maar biedt ook een krachtige upgrade-oplossing voor je bestaande netwerk. De bedrade 1220E adapter is namelijk een krachtige basis, de 1260E een veelzijdige wifi-extender met netwerkaansluiting. De beide adapters passen perfect in het warme bedje van Fritz!Box routers als de Fritz!Box 7581, waarbij je een unieke smart home kunt instellen.

Score: 9


Informatie

Fritz!Powerline 1260E WLAN, AVM
Prijs: 150 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.