logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Fritz!Box 7581 router


Fritz!Box 7581

Als het gaat om internet in huis, is de router wel een heel belangrijk element. Het is letterlijk het hart van je netwerk. Zet er een middelmatig apparaat neer, en je internetsnelheid zal overal in huis ondermaats zijn. Zorg dus voor een goede router! Wijzelf zijn echt fan van Fritz!Box en waren dan ook blij toen we de nieuwe Fritz!Box 7581 router mochten uitbproberen. Het mooie van deze router is bovendien dat je hem niet neerlegt, maar rechtop neerzet. Dat ziet er weer eens anders uit, en schenkt ook weer nieuwe mogelijkheden voor het wegwerken van de router.

Sneller dan snel

Want bij de Fritz!Box 7581 router draait alles om snelheid. Zo heeft de router maar liefst 4 gigabite netwerkpoorten, kun je wifi gebruiken op zowel 2,4 als de 5 gHz-frequentie (wil je echt nerdy? dual-band WiFi AC + N met tot 1.300 Mbit/s + 450 Mbit/s!) en heeft hij de beschikking over twee USB 3.0-poorten, waarop je bijvoorbeeld een externe harde schijf of gedeelde printer kunt aansluiten. Super handig voor het delen van je media of het maken van een backup! Je hebt in feite gewoon een NAS ter beschikking als je hier een harde schijf op aansluit.

VDSL

Als je een normaal net werk hebt, kunt je gebruik maken van een Fritz!Box als eerste contactpunt – als internetmodem, als het ware. De router is geschikt voor alle DSL-aansluitingen en beschikt als een van de eerste over de nieuwe technologieën VDSL-bonding en -supervectoring 35b – voor een snellere gegevensoverdracht. Dankzij single line VDSL-supervectoring 35b en -bonding is je bandbreedte uit te breiden, waardoor je snelheden bereikt tot 450 Mbit/s en meer op conventionele aansluitingen. Zo profiteer je van high-speed internet zonder de investering in extra hardware. Bovendien ondersteunt deze FRITZ!Box met de technologieën VDSL-bonding en -supervectoring 35b het breedbandnetwerk van KPN.

DECT-basisstation en diverse aansluitmogelijkheden

Naast het feit dat je apparaten kunt aansluiten op het netwerk van de Fritz!Box, heb je ook de mogelijkheid om hem te gebruiken als basisstation voor je draadloze telefoons. Super handig, het scheelt je in ieder geval weer een apparaat dat energie vreet. Op de FRITZ!Box 7581 kunnen zes draadloze telefoons worden aangesloten. Daarnaast biedt de router verschillende aansluitingen voor analoge en IP-telefoons en zelfs voor faxapparaten, mocht je die nog eentje willen hebben. Alle aangesloten apparaten zijn eenvoudig via overzichtelijke menu’s te bedienen.


Recensie over Fritz!Box 7581

CooleSuggesties topper

Wil je razend snel internet in huis? Zorg dan dat je router geen beperkende factor wordt. Deze Fritz!Box is te gebruiken als basisrouter voor het decoderen van je internetsignaal, maar kun je ook later aansluiten als verbindingspunt. Het gave van Fritz!Box is dat je hem ontzettend ver kunt uitbreiden, met powerlines, DECT telefoons en slimme stekkers. De Fritz!Box wordt dan echt het hart van je digitale huis! Alle functionaliteiten zijn in te stellen met apps en via een toegankelijk systeem. Handig aan de Fritz!Box 7581 is ook dat je hem rechtop kunt neerzetten (en ophangen) zodat hij minder ruimte inneemt. Er zitten geen antennes aan, die zijn intern verwerkt.

Score: 9


Informatie

Fritz!Box 7581, AVM
Meer weten?
Prijs: 249 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.