Gadget review: Ezviz C6T beveiligingscamera


Beveiligingscamera’s zijn er in alle soorten en maten. Sommigen zien er heel gelikt en high-tech uit, anderen juist heel subtiel en sober. Of mengvormen, zoals de camera’s van Nest of Lyric. De Ezviz C6T gooit het over een andere boeg: daar lijkt het echt alsof je een mystery ball op tafel hebt staan. Of aan het plafond hebt hangen. Die forse ronde vorm heeft zijn doel, zo blijkt.

Veelzijdig

Ondanks zijn prijskaartje van slechts 99 euro heeft de Ezviz C6T heel wat in zijn mars. Het cameraatje levert een full-HD beeldkwaliteit op in een hoek van 72 graden. Dat lijkt niet veel, maar is heel wat. Zeker als je weet dat de camera – dankzij die rare ronde vorm – kan draaien! Daarmee kan de camera zelfs mensen volgen als ze door de ruimte lopen. Hoe gaaf is dat? Je kunt de camera dus neerzetten en richten op de deur. Vervolgens kun je diezelfde mensen volgen in alles wat ze doen, tot ze buiten het bereik van de camera komen. Erg gaaf, zo’n functie. Daar houdt de veelzijdigheid overigens niet mee op: je kunt de camera ook ophangen aan een muur of aan het plafond. Dat houdt je werkruimte lekker leeg en opgeruimd. Just the way we like it.

Communiceren

Natuurlijk kun je 24 uur per dag aanspraak maken op de camera om beelden te tonen. Daarbij kun je zelfs de camera besturen om rond te kijken. De camera neemt beelden waar in beeld én geluid. Naast een microfoon heeft de camera ook een luidsprekertje. Die kun je inzetten als een soort alarm, maar ook om via de camera met de personen in de kamer te praten. Praktisch en leuk, bijvoorbeeld wanneer je vanuit een andere plek naar de kamer kijkt waar je kind of huisdier is.

Beperkingen

Jammer genoeg heeft de Ezviz ook zijn beperkingen. Zo beschikt hij alleen over opnamemogelijkheden op een geheugenkaartje. Je kunt de hele dag door draadloos kijken wat er in de omgeving gebeurt, maar als de camera gejat wordt, heb je niks over. Tenzij je de bijbehorende draadloze recorder koopt en ergens binnen je huisnetwerk plaatst, dan heb je dat onderdeel ook gedekt. Tot die tijd zul je het moeten doen met een Micro-SD geheugenkaartje van maximaal 128 GB. Dat is wel jammer.

Ga direct naar Ezviz C6T op BOL.com.


Recensie over Ezviz C6T

De Ezviz is een veelzijdige camera. Ik vind het rondraaien een leuke feature. Een geweldige feature, zelfs. Je sluit hem in een handomdraai aan op je netwerk, zonder enige problemen. Eenmaal geïnstalleerd blijkt de app ook lekker veelzijdig te zijn, zonder verborgen kosten of abonnementen. Jammer is wel dat de beelden lokaal worden opgeslagen en dat de beeldkwaliteit niet briljant is. Aan de andere kant: voor dit bedrag krijg je een mooie value for money. En: je kunt hem koppelen aan IFTTT! Komt er iemand binnen? Lampen aan!

Score: 8


Informatie

Ezviz C6T, Ezviz
Meer weten?
Prijs: 109 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. Ton goedhart avatar
  Ton goedhart

  Hoe draai je het beeld van de camera?

  1. Dennis avatar

   Hallo Ton,
   om het beeld van de camera om te draaien:
   Open de EZVIZ app en log in op je account.
   Klik op het hoofdscherm op de camera voor een livebeeld.
   Tik op het Instellingen-icoon (het radartje), rechts boven in beeld.
   Scroll naar onder en zoek naar de instelling Flip Image.

   Succes!
   Dennis

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.