logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: D-Link DUB-2327 6-in-1 USB-C Hub

We testen de DUB-2327 6-in-1 USB-C Hub van D-Link, waarmee je zes uitbreidingspoorten toevoegt aan een moderne laptop, tablet of smartphone met een USB-C aansluiting. Perfect voor thuiswerkers, maar ook voor het geven van presentaties en ad-hoc verbindingen!

USB-C als link met de buitenwereld

De D-Link DUB-2327 USB-C hub is perfect om je laptop of MacBook om te toveren tot een volwaardige werkplek. Aangezien laptops steeds dunner worden, ontbreekt er namelijk vaak een monitor-uitgang, laat staan de mogelijkheid om al je apparatuur te koppelen. Met een USB-C hub los je dat probleem op twee manieren op: ten eerste kun je met dit compacte apparaat nieuwe devices koppelen aan je laptop, tablet of smartphone. Ten tweede: je kunt alles gewoon aan de hub laten zitten als je hem op één plek gebruikt! Zo heb je met één stekkertje meteen toegang tot je monitor, een externe harde schijf, je draadloze toetsenbord en muis… en welke accessoires je nog meer wilt koppelen. Je krijgt zelfs de beschikking over een MicroSD kaartlezer, zodat je gegevens van je digitale camera direct kunt overzetten naar je laptop.

Vormgeving

De D-Link 6-in-1 USB-C Hub ziet er compact en robuust uit: zeker klein genoeg om gewoon in je tas te steken als je op pad gaat. Als je het apparaat voor je hebt liggen (ik ga er even van uit dat je het merkje moet kunnen lezen) heb je de poorten aan de voorzijde. Aan de rechterkant heb je een USB-C-kabel van ongeveer 15 centimeter om hem aan je laptop te koppelen. Links zie je een USB-C poort. Daar kun je een USB-C accessoire aan koppelen (zoals bijvoorbeeld een externe harde schijf, een USB-stick of een webcam), maar je kunt hem via die poort ook koppelen met een geschikte voeding, zodat je jouw laptop oplaad zodra je hem koppelt aan de hub.

Aansluitmogelijkheden

Ik vertelde al even over een paar poorten, maar om even alles op een rij te zetten: de D-Link DUB-2327 6-in-1 USB-C hub beschikt over de volgende aansluitpoorten:

  • x2 SuperSpeed USB 3.0 poorten voor het aansluiten van een externe harde schijf, een USB-stick, je draadloze toetsenbord of een andere USB-A accessoire.
  • x1 HDMI, met ondersteuning voor 4K resolutie
  • x1 USB-C (Thunderbolt 3) poort aan de linkerkant van de hub. Daar kun in een USB-C accessoire aan koppelen, maar ook gebruiken om je laptop te voorzien van 60W stroom… of zelfs koppelen aan een USB-C monitor!
  • Dual-Slot SD/microSD/SDHC/SDXC kaartlezer voor het uitlezen van geheugenkaarten.

In de praktijk

Het is lastig om de prestaties van een dergelijke hub te meten en te beoordelen meteen de technische details in te duiken. In de regel zal dat bij een draagbare ad-hoc oplossing ook niet heel belangrijk zijn. Wij bekijken dan ook hoe hij werkt in de praktijk – wat zijn onze bevindingen en hoe vinden we het apparaat in de praktijk? Ten eerste: het is heerlijk dat het op ieder systeem plug and play is. We hebben hem gebruikt op een laptop, tablet, MacBook en Chromebook en op ieder systeem werd de hub direct herkend. Het grootste minpunt aan dit apparaat vind ik eigenlijk zitten in de indeling. Sommige poorten wil je namelijk aan de voorkant hebben, zoals een USB-poort of de kaartlezer. Andere poorten, zoals de HDMI-poort, zijn juist helemaal niet handig aan de voorzijde van de adapter. Die wil je het liefst aan de achterkant, zodat je de kabel meteen van je weg hebt lopen… of aan de zijkant, zodat het je werkvlak in ieder geval niet beïnvloed. Ik zie het dan ook als een gemis om te zien dat de HDMI-kabel vanuit de voorkant uit de hub prijkt. Daarnaast is het kabeltje om de hub te verbinden met je device vrij kort, waardoor je weinig speling hebt.


Ga direct naar D-Link DUB-2327 6-in-1 USB-C Hub op BOL.com.

Recensie over D-Link DUB-2327 6-in-1 USB-C Hub

De D-Link DUB-2327 6-in-1 USB-C Hub is een perfecte manier om je draadbare device om te toveren tot en volwaardige werkplek. Dankzij de compacte aluminium behuizing neem je hem makkelijk mee en sluit je hem overal aan waar je maar wilt. Hij is plug and play, waardoor je hem ook makkelijk even kunt uitlenen. De minpunten zitten hem volgens onze mening in de vormgeving en de indeling: een iets langere kabel en een andere indeling van de poorten hadden hem een echte topper gemaakt.

Score: 8


Informatie

D-Link DUB-2327 6-in-1 USB-C Hub
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 60 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.