logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: D-Link DMS-107 7-port unmanaged switch


Heb jij soms ruzie met je wifi in huis? Dat kan verschillende oorzaken hebben – en we hebben op onze website geweldige oplossingen voor je klaar staan om je wifi-signaal in iedere hoek van je huis optimaal te houden. Maar het kan beter. Want met een bekabeld systeem weet je zeker dat je een direct lijntje hebt met je router. Het is dus helemaal niet zo vreemd als je jouw televisiehoek bekabeld aansluit op je router! Zo kun je probleemloos streamen, televisiekijken, games downloaden en meer… zonder dat het je wifi hindert.

Wifi bandbreedte overlaten

Het probleem met sommige apparaten is namelijk dat ze best wel wat bandbreedte gebruiken. Zie je jouw eerste wifi-punt in huis als percentage van 100%, dan wordt dat aanzienlijk minder als je verder van de router afstaat. Maar het wordt ook minder als er apparaten zijn die wifi-signaal verbruiken. Een slimme lamp verbruikt niet zoveel van je bandbreedte, maar een computer, spelcomputer of tablet die aan het streamen is, kan best hard oplopen. En denk eens aan al die kleine apparaten die gebruikmaken van je draadloze internet! Als ieder apparaat al een procentje meepikt… hoeveel heb je dan nog over? En met ieder procentje minder heb je minder snelheid, minder bereik en meer haperingen. Tijd dus om apparaten van het wifi af te halen en te koppelen aan een bekabelde variant. Je kunt daarvoor een oude router gebruiken (je hebt dan meestal drie extra aansluitmogelijkheden), maar heb je die niet – of heb je meer aansluitingen nodig? Dan kom je bij een netwerkswitch uit. Met de DMS-107 7-poorts onbeheerde multi-gigabit switch doe je dat heel makkelijk. Je kunt op die manier 6 apparaten bekabeld aansluiten (en één kabel om ‘m te verbinden met je router). In totaal heb je de beschikking over twee 2,5 Gigabit- en vijf Gigabit-poorten voor een optimale gegevensdoorvoer.

Connecting…

De 2,5 Gigabit-poorten bieden de meeste bandbreedte van deze poorten en zijn daarmee perfect om te verbinden met netwerkopslagapparaten (NAS), een router of Wi-Fi 6- toegangspunten. In de meeste situaties is een gigabit-poorten daarvoor overigens ook al meer dan genoeg, maar als je de keuze hebt, zou ik die poorten voor de hoge-snelheidsapparaten behouden. De gigabitpoorten gebruik je vervolgens om meerdere computers, je smart-tv, gameconsole of andere apparaten te koppelen met het internet (en elkaar).

Stille kracht

DMS-107 is een ontwerp zonder ventilator, wat niet alleen aangeeft dat je hem niet hoort. Het houdt namelijk ook in dat hij weinig energie verbruikt. De slimme processoren regelen de datadoorvoer als geen ander en bepalen precies wanneer het even een tandje minder kan. Zo verlaagt je stroomverbruik als de netwerkactiviteiten laag zijn. Of simpel gezegd: hij zet zichzelf stand-by als zijn diensten niet nodig zijn. De 7-port multi-gigabit unmanaged switch gebruikt IEEE 802.1p Quality of Service (QoS) en IEEE 802.3x Flow Control om het dataverkeer op basis van acht prioriteitsniveaus te beoordelen, waardoor verschillende typen verkeer kunnen worden geprioriteerd op basis van hun belangrijkheid.


Recensie over D-Link DMS-107 7-port unmanaged switch

CooleSuggesties topper

Veel plug-and-play-er dan dit wordt het niet! Met de D-Link DMS-107 maak je van één netwerkaansluitingen zes extra poorten, waarbij je kunt kiezen uit vijf gigabit-poorten en twee 2,5-gigabitpoorten. De rest regelt dit kleine kastje voor je. Hoe ideaal is dat? Prik hem in het stopcontact en koppel al je bedrade apparatuur om je wifi te sparen. Je kunt hem ophangen of neerleggen, met de mogelijkheid om het kastje te aarden en zelfs om hem aan een ketting te hangen.

Score: 9


Informatie

D-Link DMS-107 7-port unmanaged switch
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 116 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.