logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Corsair K70 Core gaming toetsenbord


Als gamer heb je het tegenwoordig niet meer zo eenvoudig. Er is zo veel om op te letten en zoveel om met elkaar te combineren! Zeker als je op een pc gamet is het knap lastig om een balans te vinden tussen een gamecomputer en een werkcomputer. De Corsair K70 Core RGB maakt het je makkelijk en levert niet alleen een briljant mechanisch toetsenbord om op te gamen, maar ook een neutraal ogend toetsenbord voor je werkplek… met het voordeel van programmeerbare toetsen en een ingebouwde verlichting.

Topfuncties voor een scherpe prijs

Vergis je niet: voor de prijs van 99 euro haal je met de Corsair K70 Core een geweldig toetsenbord in huis, dat jarenlang mee zal gaan… zelfs met de meest heftige gamesessies. Bij sommige uitvoeringen van de K70 Core krijg je bovendien een afneembare magnetische polssteun meegeleverd die de ergonomie nog eens verhogen. In ieder geval kun je genieten van doorschijnende toetsen en een dubbele interne geluidsdemping. Iedere toets is voorzien van een eigen led-lampje, die je via de iCUE-software kunt programmeren om te reageren op bepaalde activiteiten. Het is een fullsize toetsenbord met een numeriek deel, waardoor je het ook voor normale computer-activiteiten kunt gebruiken. Rechtsboven vind je een draai voor je media (maar de functie daarvan kun je aanpassen). De draaiknop heeft een tactiele feedback en kun je ook indrukken voor een extra functionaliteit. De knop is echt een toffe aanvulling op het toetsenbord!

Aansluiten

Zoals de meeste gamingtoetsenborden sluit je de Corsair K70 Core ook via een USB-kabel aan op je computer (maar je kunt hem zo ook direct koppelen aan je XBOX of Playstation!). De kabel is niet verwisselbaar en voelt wat fragiel aan: hij is dun en behoorlijk soepel. Natuurlijk is dat heel fijn om makkelijk neer te leggen op je bureau, maar gevoelsmatig knaagt het toch. Toch is er veel te zeggen voor de voordelen van een bekabeld toetsenbord, al was het maar omdat het minder energie verbruikt, lichter is, minder vertraging oplevert (hoewel de meningen daar een tikje over verdeeld zijn). Toch is het aansluiten op je computer en het koppelen met de iCUE-software een eitje, waarbij je een wereld van mogelijkheden aangeboden krijgt.

iCUE

Een feature die de functionaliteit van het toetsenbord aanzienlijk verhoogt, is de koppeling met de iCUE-app van Corsair, die al zijn randapparatuur ondersteunt. Met deze software kun je alle kleuren aanpassen per toets. En dat levert heel wat mogelijkheden! Je kunt opzichtig helder, flikkerend regenbooglicht instellen als je dat wilt (..) maar ook subtiel wit kiezen. Je kunt echter nog een stapje verder gaan en het toetsenbord het beeld op je monitor laten spiegelen, of laten reageren op geluid. Hoe tof is dat?

Toetsen

De K70 Core gebruikt de Corsair Red lineaire mechanische schakelaars in combinatie met een dubbele geluidsisolatie, waardoor je een wonderlijke combinatie krijgt van die old-school Klik en een acceptabel geluidsniveau. De toetsen zijn al voor je gesmeerd, zodat je direct aan de slag kunt. De toetsen zijn gemaakt van degelijk materiaal, met doorschijnende letters en cijfers om optimaal gebruik te maken van de indrukwekkend heldere RGB-achtergrondverlichting per toets. Ze zitten verwerkt in de degelijke aluminium behuizing, die makkelijk de tand des tijds kan doorstaan.


Ga direct naar Corsair K70 Core op BOL.com.

Recensie over Corsair K70 Core

CooleSuggesties topper

De Corsair K70 Core is een ‘eenvoudigere’ variant uit de Corsair K70-serie producten, maar dat houdt in geen geval in dat je geen waar krijgt voor je geld. De Red keys zijn precies zoals je verwacht en dankzij de ledverlichting per toets kun je het toetsenbord letterlijk volledig naar je hand zetten qua styling. Bovendien kun je met de iCUE-software toffe functies toevoegen aan je toetsenbord, van verlichting tot macro’s. De draaiknop rechtsboven is een geweldig fijne feature, hoewel de functieknop ernaast wat lastig bereiken is. Minpunt is de USB-kabel, die vast zit aan het toetsenbord en wat fragiel aanvoelt.

Score: 9


Informatie

Corsair K70 Core
Adviesprijs: 99 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.