logo-liggend-wit-donkerblauw

Gadget review: Campingaz 360 tafelgrill


campingaz 360 grill

Buiten eten is een geweldig leuke bezigheid, maar het dan ook leuk als jij als kok ook buiten bent. Een barbecue biedt een oplossing, maar is niet altijd even praktisch. Waar laat je zo’n ding, als je hem niet gebruikt? De Campingaz 360 grill biedt een heel bijzondere oplossing – en bonusmogelijkheden (maar daarover dadelijk meer). Laten we beginnen bij het begin.

Compact model

Wat meteen opvalt aan de Campingaz 360 tafelgrill, is dat het een heel compact model is. Hij is dan ook bedoeld als tafelmodel, waarbij je hem letterlijk óp de tafel zet. Het gasflesje hang je met een tafelklem aan de zijkant van het tafelblad. Niet altijd even praktisch, maar er is nog een oplossing. Naast de Campingaz 360 Grill CV (waarbij je de speciale Campingaz gasflesjes moet gebruiken, die je makkelijk vastklikt op de speciale gasdrukregelaar) is er ook een ‘universele’ variant beschikbaar, waar je een normale gasfles aan kunt koppelen. Het compacte model is zo ontworpen dat alle accessoires in de barbecue passen en dat je hem vervolgens in een draagzak kunt stoppen om hem op te bergen of mee te nemen. Hij heeft zelfs een deksel, zodat alles goed op zijn plek blijft zitten en niet gaat rammelen bij het vervoeren. Zelfs met de gasslang eraan bevestigd, hoewel dat even puzzelen was.

Hoe werkt de Campingaz 360 grill?

De stoer vormgegeven grill staat op een gekromde voet, waar een grote schaal op ‘balanceert’ (geen nood, je klinkt hem heel solide vast. Er kan niks mee gebeuren!). In die schaal bevestig je een aantal accessoires, zoals een pandrager en een warmteverdeler. Daar bovenop leg je de dubbelzijdige grillplaat, die aan de ene kant vlak is en de andere kant een grillpatroon heeft. Je kunt dus een toffe burger bakken met stoere grillstrepen, maar je kunt hem ook gebruiken als plancha. Wil je even ouderwets koken? Dan haal je de grillplaat eraf en zet je een pan op de pannensteun. Aan de voorkant zit één regelaar, voorzien van een piezo-ontsteker. Daarmee steek je hem snel aan en heb je een goede controle over de bereiding. Hij heeft geen ingebouwde thermometer, je moet alles op gevoel kolen (of met een externe kernthermometer).

campingaz 360 grill 2

Aan tafel!

De Campingaz 360 Grill is dan ook echt bedoeld om aan tafel te grillen. Je zou hem kunnen zien als buitengourmetset op gas. Daarvoor is hij misschien een tikje te hoog, maar het is wel leuk om de taken af en toe af te kunnen wisselen. Werk je met vet vlees, zoals burgers of worstjes, dan kunnen de opspattende vetdeeltjes voor wat ongemak zorgen. Wat dat betreft vond ik het toch prettiger om de grill een tikje van de tafel af te zetten. Maar dankzij het kleine formaat kun je daar ook een oppottafel voor gebruiken, bijvoorbeeld. Glasfles ernaast en grillen maar! Op de vlakke kant van de plaat kun je trouwens wel leuke gerechten bakken, zoals groenten, kleinere stukjes vlees… en bijvoorbeeld American pancakes of andere zoete gerechten.

Schoonmaken

Dankzij het compacte formaat van de grillplaat kun je hem makkelijk schoonmaken. Aan de zijkant van de plaat zitten wat openingen waar viezigheid en vet langsaf kan lopen, naar de schaal. Ook deze heeft een prima afmeting om schoon te maken. Giet je daar voor gebruik wat water in, dan kun je deze makkelijk reinigen met een vochtige doek en wat schoonmaakmiddel.


Ga direct naar Campingaz 360 grill op BOL.com.

Recensie over Campingaz 360 grill

Voor mensen met kleine gezinnen, die de barbecue echt gebruiken om wat gerechten bij te bakken, is de Campingaz 360 grill een praktische oplossing. Zeker als je niet het hele jaar een grote barbecue in de tuin wil hebben, is het een heel praktisch model. Alles inpakken in de tas en opbergen maar! Het enige probleem is het feit dat je telkens de gasfles moet koppelen. Bij de CV-variant kun je daarbij gebruikmaken van de snelkoppeling (maar betaal je ook meer voor de speciale gasflessen). Bij de universele variant kun je iedere gasfles gebruiken, maar heb je wel de beperking dat je de slang even goed moet aandraaien voor je de grill aansteekt. Veiligheid voor alles!

Score: 8


Informatie

Campingaz 360 grill
Adviesprijs: 130 euro.

Je barbecuebenodigdheden koop je snel online via:
CoolBlue | FonQ | BOL.com

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.