logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Bose SoundSport Free – muziek zonder kabels


Sporten met muziek is geweldig. Het maakt het geheel wat lichter, prettiger en makkelijker om vol te houden. Mits je niet de hele tijd wordt afgeleid door vervelende kabels die tegen je aan tikken, waar je achter blijft haken of waar andere dingen juist achter blijven halen. Je zou toch zeggen dat ze daar iets mee kunnen, tegenwoordig? En dat is ook zo. De Bose SoundSport Free is een geheel draadloze koptelefoon. Er loopt zelfs geen draadje van het ene oorstukje naar het andere!

Oordopjes

De Bose SoundSport Free bestaat dus uit twee oordopjes. Niets meer, niets minder. Dat is in het begin best vreemd, inmiddels ben je toch wel gewend aan een band die achter je nek doorloopt naar de andere kant van je oor, maar geloof me: het went razend snel! Het enige waar je wel overheen moet stappen is het feit dat de oordopjes een stukje uitsteken. Het lijkt een beetje op high-tech schroeven van Frankensteins monster. Zeker als je iemand van achter ziet met deze dopjes in. Maar och, er lopen we vreemdere snuiters rond!

Muziekkwaliteit

Oordopjes zijn nog steeds ongeëvenaard als het aankomt op muziekkwaliteit. Dankzij het feit dat het muziek door-to-door aan je trommelvliezen afgeleverd wordt is er gewoonweg nauwelijks de mogelijkheid om kwaliteit te verliezen. En dat hoor je dan ook. Subliem, meer kan ik er niet van maken. Je hebt een diepte en een helderheid waarbij je hoopt dat ze in de studio geen spelden hebben laten vallen. Die zul je er namelijk gewoon tussendoor horen. De dopjes van de Bose SoundSports Free sluiten overigens niet volledig af. Je zult dus gewoon last hebben van die voorbijrazende trein of auto… aan de andere kant hoor je ze ook aankomen als je op de fiets zit of loopt!

Bediening

Het is natuurlijk puzzelen waar je de bedieningselementen laat bij oordopjes als deze. Bij de SoundSport Free zitten de knopjes op de rechter plug. Bovenop. Omdat ze een stukje uitsteken kun je er makkelijk bij, hoewel de knopjes niet heel erg goed te voelen zijn en ze stevig ingedrukt moeten worden. Een minpuntje, want de bediening wordt daarmee wel een stuk lastiger. Het opladen van de oordopjes gaat overigens bijzonder classy: in de meegeleverde case kun je de oordopjes plaatsen. De hoes sluit je vervolgens aan op een micro-USB-poort, waarna het opladen kan beginnen!

Conclusie over Bose SoundSport Free

Echt draadloze oordopjes? Je ziet ze steeds vaker. De SoundSport Free zijn een sportief stelletje bij elkaar, die je een beetje als Frankensteins monster laten uitzien. Ze zijn waterbestendig en sweatproof, zitten goed in je oor en hebben een mooie accuduur. De bediening laat echter te wensen over, maar de geluidskwaliteit is daarentegen top-notch. Vanwege het ‘open ontwerp’ zullen omgevingsgeluiden hoorbaar zijn. Veilig, maar het gaat ten koste van de muziekbeleving.

Door:
Score: Bose SoundSport Free krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

Bose SoundSport Free, Bose
Klik hier voor de
Prijs: 199.95 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.