Gadget review: Bose Soundlink Micro


bose soundlink micro

Size matters – dat is wat we steeds te horen krijgen. Maar is dat wel zo? Soms ontdek je leuke gadgets die je toch weer aan het twijfelen zetten. Zoals de Bose Soundlink Micro – een bluetooth speaker die als een grote platte steen in je hand ligt, maar meer dan genoeg power in huis heeft om een feestje tot leven te wekken. Daarnaast beschikt deze draadloze luidspreker over een aantal functies die je maar wat graag in een speaker terugziet. Tijd om eens kennis te maken met deze kleine vriend? Ik dacht het wel!

Functioneel

Als je de luidspreker voor het eerst aanzet wordt je meteen met een heldere en vriendelijke stem gevraagd te koppelen met een smartphone of tablet. Het spreekt voor zich dat het verbinden van je speaker met je device zonder slag of stoot verloopt. Vanaf dat moment lopen zowel de luidspreker als de microfoon via de Bose Soundlink Micro. Je kunt de luidspreker dus niet alleen gebruiken om muziek mee te luisteren, maar ook als handsfree set. Sterker nog: je kunt hem gebruiken voor het bedienen van Google assistent en Siri! Leuke en praktische functie.

Meeneemproof

Veel draadloze speakers zijn wel klein en compact (en zou je om die reden met je kunnen meenemen) maar blijken in de praktijk kwetsbaar en onhandig gevormd. De Bose Soundlink Micro heeft op dit vlak alle mogelijke aandacht gekregen. De vrouw is organisch en zacht, zodat hij nergens achterblijfthaken. Daarnaast is hij water en stofbestendig gemaakt volgens het IPX7 protocol, in de strengste omstandigheden. Volgens Bose zou hij zelfs in een chloorbad kunnen of in zee gebruikt kunnen worden – hij zou altijd blijven spelen! Een andere handige functie is de rubber band op de achterkant van de speaker, die je aan een tas kunt hangen of bijvoorbeeld aan je fietsstuur.

Geluidskwaliteit

De Bose Soundlink Micro blijft de meeste aandacht een draadloze luidspreker. En we zouden bijna vergeten, maar de geluidskwaliteit verdient natuurlijk de meeste aandacht in een review. Bose heeft hier kosten nog moeite gespaard en de Micro voorzien van geavanceerde technologie, waaronder een op maat gemaakte transducer en piepkleine dubbelpassieve radiatorconussen. Die techniek gecombineerd met een trillingsvrije siliconen behuizing, zorgen voor een helder geluid op vrijwel alle bereiken. Verbazingwekkend is daarbij het basgeluid dat de speaker ten gehore brengt. Die is mooi vol en diep. Hij ligt er iets te veel bovenop naar mijn smaak, maar met de speciale Bose Soundlink-app kun je het geluid naar smaak finetunen. Met de app kun je bovendien meerdere speakers aan elkaar koppelen, zodat je stereo muziek kunt luisteren, of via meerdere speakers hetzelfde geluid kunt laten horen.

Ga direct naar Bose Soundlink Micro op BOL.com.


Recensie over Bose Soundlink Micro

CooleSuggesties topper

Klein maar fijn – dat is de Bose Soundlink Micro in een notendop. Deze robuuste behuizing ziet er gelikt uit, voelt degelijk aan en geeft een buitengewoon goed geluid voor zo’n compacte speaker. De band aan de achterkant geeft je de mogelijkheid om hem aan een tas te hangen of aan een fietsstuur. Vooral de diepe bassen maken indruk!

Score: 9


Informatie

Soundlink Micro, Bose
Meer weten?
Prijs: 115 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.