logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: BigBen Luminous – draadloze bluetooth speaker met verlichting

Muziek zou je het liefst overal in huis willen hebben. Ook voor kinderen zijn we groot voorstander van muziek. Lekker genieten van een mooi ritme, meezingen met Nederlandse teksten of een dansje doen – het is altijd goed voor de ontwikkeling. Deze draadloze bluetooth speaker, de Bigben Luminous, valt op twee gebieden op. Ten eerste is de luidspreker voorzien van verlichting. De kunststof body van het figuurtje heeft een ingebouwde ledlamp die je van kleur kunt laten veranderen. Met een druk op de knop wissel je ‘m van wit naar blauw, rood, geel, groen… en nog veel meer. Perfect als nachtlampje, maar ook als leuke verlichting voor overdag.

Muziek

Daarnaast is en blijft het natuurlijk een bluetooth speaker, waarmee je tot op een afstand van 10 meter muziek kunt streamen naar de 15 watt speaker. Door de rubber vorm (in ons geval van een eigenwijs konijn) is het geluid wat dof, maar je hebt in ieder geval niet het nare snerpende geluid van een goedkope kunststof behuizing. De 15 watt zorgt bovendien voor een fiks volume, waardoor je een compactere kamer goed met muziek kunt vullen. Je kunt muziek streamen via bluetooth. Heb je geen zin om je smartphone of tablet op te offeren aan het luisteren van muziek, kun je ook een usb-stick volladen met mp3-tjes (die je natuurlijk gewoon van je cd’s moet rippen. Geen illegale muziek downloaden!). Daarnaast is het mogelijk om via een 3,5mm kabeltje muziek af te spelen van bijvoorbeeld een oude mp3-speler.

Accu of stroom

Daarnaast zijn de BigBen Luminous speakers voorzien van een accu. Die kan het wel tot 8 uur volhouden, wat best een flinke tijd is. Niet verwonderlijk trouwens – in de vormen, die z’n 50 centimeter hoog zijn, is genoeg ruimte voor een mooie accu. Opladen gaat via een normale USB-kabel en de oplader van bijvoorbeeld je smartphone. Je kunt hem bovendien ook gewoon gekoppeld laten aan zo’n oplader, als je de speaker een vast plekje geeft in de (slaap)kamer. Tip: naast een nachtlampje is hij ook briljant voor de avonden, bijvoorbeeld een swingende zomeravond buiten in de tuin.

Conclusie over BigBen Luminous bluetooth speaker

Een grappige speaker, die vooral interessant is voor de kinderkamer maar ook mogelijkheden heeft voor buitenshuis. De verlichting is instelbaar qua kleur, maar ook wat betreft intensiteit. Muziek kan worden afgespeeld via bluetooth, 3,5mm kabel of via een USB-stick. De muziek klinkt wat dof, maar heeft wel een vol geluid. De accu is een pluspunt en schept weer extra mogelijkheden. Een leuke functie is de discolamp-functie, waarbij het licht pulseert op de afgespeelde muziek. Helaas boet de afstandsbediening wat in op bouwkwaliteit – die voelt een beetje fragiel aan. Met name voor een kinderproduct had ik die degelijker verwacht.

Door: CooleSuggesties
Score: BigBen Luminous bluetooth speaker krijgt 7 van de 10 punten.

Informatie

BigBen Luminous bluetooth speaker, Bigben
Klik hier voor de website
Prijs: 49.95 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.