logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget recensie: Basil Urban Load double bag


Basil Urban Load double bagNederlanders staan erom bekend om echte fietsfreaks te zijn. In buitenlandse boeken over Nederland wordt wel gewaarschuwd voor het feit dat de nieuwkomers niet geïntimideerd moeten raken door ons Nederlanders. Ze moeten niet raar opkijken als ze door een krasse bejaarde op het fietspad worden ingehaald, die op een oude roestige fiets zonder versnellingen doortrapt terwijl de nieuweling op een nieuwe fiets met tig versnellingen ploetert tegen de tegenwind. Iets om trots op te zijn en te koesteren. Het is toch een stukje cultureel erfgoed, als je het mij vraagt! En als je zo veel op de fiets doet, dan moet je ook zorgen dat je dat zo comfortabel mogelijk doet. Ook al heb je een fiets mét versnellingen: een fietstas is eigenlijk onmisbaar. En mag ik je even voorstellen aan de Basil Urban Load Double Bag?

Twee keer de fun

Ja, je leest het goed. De Double Bag een fietstas waar je gigantisch veel in kunt meenemen. De stevige tas is gemaakt van een tarpaulin met polyester en is daardoor helemaal waterafstotend. Het enige echte zwakke punt zou de bovenkant zijn, de ‘flap’ zogezegd, maar daar is met een heel eenvoudige vouwsluiting gezorgd voor een mooie waterkerende oplossing. Ja, ook met water weten wij, Nederlanders, wel raad! Onderin de fietstas tref je een hard kunststof plaatje aan, waardoor ze mooi breed uitstaan. Wil je ze wat smaller? Dan schuif je die bodemplaat naar de zijkant. De tas kan dan een stuk compacter tegen de fiets worden aan gevouwen. De maximale inhoud van deze tassen is maar liefst 53 liter.

Veilig

Het belangrijkste aspect van fietstassen vind ik de veiligheid. Ik heb zo’n hekel aan tassen aan het stuur! Die zitten altijd in de weg, maken het sturen moeilijker… verschrikkelijk. En niet alles kun je onder de snelbinders stoppen natuurlijk! Dat maakt een fietstas een briljante oplossing. Twee grote vakken, die je met vier gespriemen vastmaakt aan de bagagedrager. Met een snelle klittenbandsluiting bevestig je de tas nog steviger aan het frame van je fiets, zodat hij niet opwaait. Dat maakt het transport van goederen al meteen een stuk veiliger. Wil je meer gemak? De Basil Urban Load Double Bag is compatible met het Urban Bridge systeem, zoals Rackt, i-Rack of Carry-m. Daarmee kun je de tas snel en stevig op je fiets bevestigen – en hem weer verwijderen in een handomdraai. In dat geval kun je de tas uitbreiden met een handvat, dat het afnemen, dragen en bevestigen vereenvoudigd. Om je nog veiliger op de weg te laten verkeren: de stoere Stormy Grey / Gold tas (ofwel: grijs met stoer oranje/geel) is aan alle kanten voorzien van reflecterende elementen. En met gezien worden ben je al op de helft!

Conclusie over Basil Urban Load double bag

Op zoek naar een stevige en stoere fietstas? De Urbal Load double bag is echt een aanrader. Ik ben persoonlijk echt weg van de kleurcombi grijs/geel, maar je kunt ‘m ook vinden in het zwart, zwart met reflecterende dots, grijs in combinatie met geel, en groen in combinatie met off white. Door: Score: Basil Urban Load double bag krijgt 9 van de 10 punten.

Informatie

Basil Urban Load double bag, Basil Klik hier voor de Prijs: 49.99 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.