logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Babyliss Men Super-X Metal Series hair clipper

Naarmate mannen ouder worden, wordt ook vaak het haar wat dunner – ik kan er zelf over meepraten. De variatie in kapsels wordt daarmee een stuk minder, de meeste mannen gaan voor een ‘coupe kort’ of zelfs helemaal kaal. Nu is dat laatste niet voor iedereen weggelegd, maar een kort kapsel betekent ook een meer-dan-regelmatig bezoekje aan de kapper of barbier. Heb je een echt kort kapsel? Dan kun je zelf ook een tondeuse in huis halen, zodat je die bezoekjes kunt minimaliseren. Maar welk model moet je kiezen – en waar moet je op letten? Wij gingen aan de slag met de Babyliss Men Super-X Metal Series Hair Clipper.

Even een snel rekensommetje: stel je kapper heeft nog niet gerekend met de inflatie (of je hebt gewoon een héél goedkoper kapper) en vraagt 15 euro voor een tondeusebeurt. Dit model kost 80 euro. Wil je er goed verzorgd blijven uitzien met kort haar, moet je eigenlijk om de twee of drie weken naar de kapper. Deze tondeuse kost 80 euro – dat houdt in dat je hem na maximaal 6 bezoekjes al hebt terugverdiend! Bovendien kun je met een eigen tondeuse vaker aan de slag, waardoor je er nóg beter en verzorgder uitziet.

Niet bezuinigen op verzorging

Hoewel mannen niet direct bekendstaan om hun ijdelheid, is het in dit geval toch een beetje een ijdele kwestie. Haar is toch iets heel persoonlijks – en haar verliezen is een gevalletje ‘ouder worden’. En dat vind niemand leuk. Zorg dus dat je er het maximale uithaalt! Door regelmatig een tondeuse over je knar te halen, zie je er verzorgd uit: en in kort haar valt ‘dun haar’ minder op dan wanneer je het langer laat groeien. Ga je kijken naar tondeuses, dan kom je modellen tegen van 20 tot 2000 euro. Welke moet je kiezen? Waar ligt de grens? Nou: de goedkoopste kun je beter laten liggen, is mijn ervaring. Ga voor een middenklasse, daar heb je voor persoonlijk gebruik het meeste plezier van. Zo’n optie is de BaByliss Super-X Metal-serie tondeuse. Met dit stoer uitziende model zou je een professionele ervaring thuis kunnen krijgen. Maar is dat ook zo?

Degelijke bouw

Zodra je de doos van de Super-X Metal tondeuse opent, valt al meteen op dat er aandacht is geschonken aan de vormgeving. Hij ziet er modern, stijlvol en stoer uit, met een toffe metalen kop, een nauwkeurigheidshendel aan de zijkant en een display met blauwe ledverlichting. De Japanse stalen bladen vallen direct op, de tanden daarvan prijken trots omhoog, klaar om aan de slag te gaan. Het apparaat ligt ook aangenaam zwaar in de hand: je voelt dat je een degelijk model in handen hebt. Ga je zelf aan de slag met de tondeuse? Dan kan hij op den duur wat zwaar aanvoelen. In de doos vind je niet alleen de tondeuse, maar ook de oplaadstandaard, een draagtas en verschillende accessoires. De standaard voorzie je van stroom met een standaard micro-USB poort en kun je dus op iedere smartphonelader hangen. Met de 10 kamgeleiders, varierend van 0,8-25mm kun je iedere lengte maken. Deze kun je met de hendel aan de zijkant nog verder aanpassen met 0,0, 0.2, 0.3, 0.5 en 0.6 mm, voor vloeiende verlopen. Daarnaast vind je geleiders voor je linker- en rechteroor. Denk er ook aan om de tondeuse na ieder gebruik goed te verzorgen: alle haartjes wegvegen is al een must, maar een druppeltje olie op zijn tijd vind-ie ook erg prettig!

Power in je hand

Schakel je de tondeuse in, dan voel je de kracht. Hij trilt al gedwee, klaar om alle haren een kopje kleiner te maken waar hij mee in aanraking komt. De motor heeft een hoge koppen en gaat dus als een malle heen en weer: zo heb je de snelste en de beste resultaten. Dat houdt overigens ook in dat je bewust je bewegingen moet maken. Begin met de langste lengte en ga zo telkens een stapje korter voor het fraaiste resultaat. De interne accu gaat drie uur mee, waardoor je zonder opladen heel wat keer aan de slag kunt. Zet je hem echter steevast in de standaard, dan is je batterij natuurlijk altijd vol. Het vermogen blijft overigens gelijk, ongeacht de batterijlading: hij is net zo krachtig met 100% vermogen dan wanneer er nog maar 10% vermogen in de accu zit. Zo kun je hem ook zonder problemen meenemen op reis!

Specificaties van de BaByliss Super-X Metal Series Tondeuse

  • Nauwkeurig ontworpen messen van Japans staal
  • Lithium ion batterij
  • 3 uur opladen voor 3 uur draadloos gebruik of een snelle oplaadtijd van 20 minuten voor 20 minuten gebruik
  • Conische controle (0,0-0,6 mm)
  • Batterij/oplaaddisplay
  • 8 kamgeleiders voor gradaties 0,5-8 (0,8 mm – 25 mm)
  • Conische geleiders voor linker- en rechteroor
  • USB-oplaadstandaard
  • Opbergzakje
  • 3 jaar garantie

Ga direct naar Babyliss Men Super-X Metal Series hair clipper op BOL.com.

Recensie over Babyliss Men Super-X Metal Series hair clipper

CooleSuggesties topper

Heb jij een kort kapsel? Omarm de innerlijke barbier in jezelf (of je partner) en haal de Babyliss Men Super-X Metal Series hair clipper in huis. Hij ziet er niet alleen heel professioneel uit, hij presteert ook als geen ander. Met de verschillende opzetkammen maak je iedere gewenste lengte. Met de taper control kun je de afstand nog eens finetunen om de tiende millimeter nauwkeurig. De hulpstukken voor de oren zorgen voor extra gemak en comfort, de oplader is perfect om altijd aan de slag te kunnen. Houd wel rekening met wat onderhoud, hoewel die tijdsinvestering te verwaarlozen is. Dit model is niet het goedkoopste, maar je zult geen spijt krijgen van je aankoop.

Score: 9


Informatie

Babyliss Men Super-X Metal Series hair clipper
Adviesprijs: 80 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.