logo-liggend-wit-donkerblauw

Gadget review: AVM Fritz!Repeater 6000


avm repeater 6000 product

Wie kan er tegenwoordig nog zonder het internet? Niemand meer – en helemaal niet als je in de wondere wereld van pubers komt. Waar we een paar jaar geleden nog niet dachten over het wifi-bereik op zolder, is dat nu ineens een heikel punt, aangezien Bram daar zijn intrek heeft gedaan. Hoe krijgen we daar een goede verbinding? Extenden, dat signaal! Even een extra zetje geven. En dus plaatsten we een AVM Fritz!Repeater 6000 boven het trappengat, waardoor het wifi-signaal zo min mogelijk verstoord wordt.

De specificaties van de AVM Fritz!Repeater 6000

Door de AVM Fritz!Repeater 6000 te koppelen met je Fritz!Box (in ons geval de Fritz!BOX 5530) breidt je jouw wifi-signaal uit met een paar krachtige nieuwe technieken. Om heel precies te zijn: met Wifi 6, de snelste draadloze techniek van dit moment – mits de draadloze apparaten die ondersteunen. Naast Wifi-6 beschikt de AVM Fritz!Repeater 6000 bovendien over twee netwerkpoorten, zodat je bekabelde accessoires kunt aansluiten op het internet. Denk daarbij aan een NAS (netwerkschijf) of een Home Assistant, zoals een Raspberry Pi. Van de twee netwerkpoorten beschikt er eentje over een 1GB datasnelheid, de andere biedt maarliefst 2,5GB doorvoer. Dat is echt bizar snel!

Eenvoudige installatie

Heb je een Fritz!Box router, dan is de installatie echt een eitje. Zet de repeater simpelweg in de buurt van de router, druk op beide op de Connect-knop en laat het systeem de rest doen! Nadat de koppeling is gelukt, kun je de repeater ergens anders neerzetten, verder van de router af – maar nog wel binnen het bereik van de wifi. Vanaf dat punt werkt de repeater namelijk als een versterker, of beter gezegd: een herhaalpunt om het signaal te versturen. Natuurlijk is de AVM Fritz!Repeater 6000 ook Mesh-compatible, zodat apparaten binnen jouw netwerk koppelen met de sterkste zender in hun omgeving, en niet met de zender waar ze het laatst contact mee hadden, zoals vroeger het geval was. Je ziet aan de hand van de led-lampjes op de voorkant of het signaal met de router nog goed is: de drie streepjes van het universele Wifi-signaal branden groen als het signaal optimaal is, waarbij er telkens een streepje wegvalt bij een zwakker signaal. Beter is nog om de gratis WLAN-app van Fritz!Box te installeren, waarop je exact kunt zien hoe krachtig het signaal is.

avm repeater 6000

Snellere wifi in huis

Net als zijn kleine broertje, de AVM Fritz!Repeater 3000, maakt dit model gebruik van de 2,4 GHz-frequentie en twee 5 GHz-banden. Een van deze wordt uitsluitend gebruikt voor communicatie tussen router en repeater in WLAN-gebruik – mits beiden van AVM zijn. Dat verhoogt de snelheid enorm, omdat de repeater niet telkens hoeft te wisselen tussen de router en het gekoppelde apparaat. De twee 5 GHz-frequenties kunnen maximaal 2.400 Mbit per seconde verzenden, de langzamere 2,4 GHz-variant is goed voor een toch imposante 1.200 Mbit per seconde. Maar door een repeater in huis te nemen kun je de betrouwbaarheid en de snelheid van je verbinding flink verbeteren. Waarom? Omdat je nu alle draadloze apparaten verdeelt over meerdere zenders. Iedere zender, of dat nu een router of een repeater is, heeft namelijk een maximaal aantal verbindingen dat tegelijk tot stand kan worden gebracht. Hoe minder verbindingen dat zijn, des te betrouwbaarder en sneller ze al worden.


Ga direct naar AVM Fritz!Repeater 6000 op BOL.com.

Recensie over AVM Fritz!Repeater 6000

Wil je een betere netwerkverbinding in huis? Dan is de Fritz!Repeater een echte aanradar – zeker als je een router van AVM’s Fritz!Box gebruikt. Dit model is het paradepaardje van AVM, met de nieuwe Wifi6 techniek tot jouw beschikking. De twee bekabelde netwerkpoorten geven een grotere betrouwbaarheid en snelheid, maar ook veel vrijheid. Zet de repeater naast je werkplek voor een bekabelde verbinding met je computer of gameconsole, of gebruik hem voor het aansluiten van bijvoorbeeld je Philips Hue hub, je Smart home assistant of andere bekabelde accessoires. Voor de meeste mensen zal het kleine broertje, de Fritz!Repeater 3000, meer dan genoeg zijn.

Score: 8


Informatie

AVM Fritz!Repeater 6000
Adviesprijs: 215 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] staan er een computer, een XBOX (tja, dat hoort weer bij dit werk ), lampen, printer, een Fritz!repeater en een Google Nest Hub. Oh, en een USB-stroompunt, natuurlijk. Wat er verder om mijn bureau ligt? […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.