logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Arlo Essential video deurbel


Arlo heeft begin vorig jaar een nieuwe lijn producten op de markt gebracht, waaronder deze draadloze videodeurbel. Dat segment heeft de afgelopen jaren een ongelooflijke vlucht genomen, vooral dankzij de komst van bijvoorbeeld kunststof en aluminium kozijnen, waar je minder eenvoudig een stroomkabel doorheen haalt. Zo’n draadloze deurbel werkt op een accu en schroef je overal neer – ook op de muur ernaast. Bovendien kun je zo de perfecte locatie vinden voor je deurbel, zodat je zoveel mogelijk van je omgeving ziet. Wij gingen aan de slag met de Arlo Essential video deurbel!

Zwart-wit

De producten van Arlo kenmerken zich door het zwart-witte ontwerp van hun producten. Dat zie je ook terug bij deze modern vormgegeven deurbel. Je kunt er ook voor kiezen om een volledig wit model tegen de muur te schroeven, als je dat mooier vind. De slanke, afgeronde vormgeving ziet er wat mooier uit dan de videodeurbel van grote concurrent Ring, maar lijkt weer heel erg op de Google Home draadloze deurbel. Zoals de meeste deurbellen bevind zich bovenin een camera, met daaronder een drukknop. Deze licht op zodra hij wordt ingedrukt. De accu vervangen gaat met behulp van een speciaal sleuteltje… raak die dus niet kwijt! Je installeert de deurbel op de vlakke of schuin aflopende montageplaat, die beiden zijn meegeleverd. Zo heb je meer invloed op de kijkhoek. Er worden schroeven en pluggen meegeleverd voor de installatie. Om de accu te vervangen moet je hem van de basisplaat klikken met het speciale sleuteltje. Volgens Arlo hoeft dat slechts twee keer per jaar.

Abonnement en koppelingen

Zoals bij de meeste videodeurbellen heb je ook bij Arlo een abonnement nodig. Dat is overigens helemaal niet zo duur als je zou denken. Voor één enkele camera betaal je 2,79 per maand voor één camera. Heb je meer dan drie camera’s van Arlo in huis, dan ben je met 8,99 euro per maand klaar. Dat abonnement neemt videobeelden in 2K resolutie op en bewaart ze 30 dagen. Voor het 4K-abonnement ben je 4,49 euro per maand kwijt (13,99 euro voor maximaal vijf camera’s). Prettig met de Arlo Essential Video Doorbell is dat je hem kunt koppelen aan een losse chime, een losse bel die een geluid laat horen wanneer er gebeld wordt. Zo ben je niet afhankelijk van je smartphone en kunnen je huisgenoten ook horen dat er iemand voor de deur staat. Je kunt zelfs een koppeling maken met Google Assistent en een slimme speaker geluid laten maken als er iemand is! Heb je een Nest Hub? Dan kun je de videobeelden op het compacte scherm tonen.

Beller aan de deur

Het grote voordeel van een videodeurbel is dat je kunt zien wie er aan de deur staat. De Arlo Video Doorbell Wire-Free geeft op een bijzondere manier weer dat er iemand belt: hij neemt namelijk via je contact met je op… door je letterlijk te bellen! Je krijgt een telefoontje, waarna je naar de Arlo-app wordt geleid voor een videogesprek met de persoon die aan je deur staat. Dat is wel snel en praktisch, omdat je meteen vanaf je beginscherm de juiste app en modus opent. Bovendien staat je camera er al klaar voor om gegevens te delen, waardoor je geen grote vertraging hebt. Bij Ring moet je bijvoorbeeld eerst de app openen en soms nog aangeven dat je livebeeld wil zien. Dan is die postbode al lang weer doorgelopen, kan ik je vertellen! Soms zit er echter wat vertraging tussen het moment van de deurbel indrukken tot het overgaan van je telefoon… soms wel enkele seconden. Dat is een gemiste kans.

Veilig idee

Het prettige van de draadloze Arlo Video Deurbel is dat hij een fraaie kijkhoek heeft. 180 grade diagonaal, om precies te zijn. In het vierkant, nog wel. Daardoor staat de persoon voor de deur van top tot teen in beeld, en kun je je niet snel laten verrassen. Dat is een prettige afwisseling: sommige videodeurbellen hebben een langwerpig horizontaal beeld. Daarmee zie je wel een breed stuk van je omgeving, maar niet richting omlaag. Of er een pakketje voor de deur staat, kun je op zo’n moment niet zien. De ingebouwde microfoon maakt het geluid van je omgeving goed hoorbaar. Dankzij de videobel-functie kun je snel en gemakkelijk spreken met de persoon die voor de deur staat. Je kunt zelfs berichtjes achterlaten voor de postbode, via een vooraf ingesproken bericht. Ook beschikt de deurbel over zowel HDR als nachtzicht, zodat je ook in situaties met lastig licht goed ziet wie er voor de deur staat. Voor een extra stukje veiligheid kun je vanuit de Arlo-app een ingebouwde sirene laten afgaan. Dat zal ze leren!

Bewegingsmelder

Naast de deurbelfunctie werkt de Arlo Essential Video Doorbell ook als beveiligingscamera. Hij heeft een ingebouwde bewegingsdetectie, die je een melding geeft als hij beweging detecteert. Voor geavanceerdere bewegingsdetectie, waarbij de camera ook herkent wie of wat er wordt waargenomen, is een betaald abonnement vereist. Je ziet dan bijvoorbeeld of er een pakketbezorger aankomt, of een huisgenoot. Wel zo praktisch! Je dan veel specifieker aangeven van welke gebeurtenissen je een melding wil ontvangen. Daarnaast kun je instellen dat je enkel binnen bepaalde tijden een melding wil ontvangen, of wanneer jij buiten het bereik van je wifi-zone valt (en dus niet thuis bent). Zo beperk je het aantal meldingen en wordt je niet onterecht overstelpt met berichtjes.


Ga direct naar Arlo Essentials Video Doorbell wire-free op BOL.com.

Recensie over Arlo Essentials Video Doorbell wire-free

Deze draadloze deurbel is in een zucht en een steun geïnstalleerd. Twee gaatjes boren, meer is er niet echt voor nodig… naast het installeren van de app en het afstemmen naar jouw wensen dan! De app werkt snel en reactief. Het is bijzonder dat je gebeld wordt als er iemand aan de deur staat, maar daardoor heb je relatief snel verbinding met de persoon aan de deur. Het wisselen van de batterij gaat een beetje vreemd, met een apart sleuteltje. Raak je die kwijt, dan heb je wel een probleem! Zoals bij de meeste deurbellen ben je hier afhankelijk van je wifiverbinding. Dat blijft een zwak punt bij deze deurbellen. Het slanke ontwerp, relatief goedkope abonnement en koppelingen met de chime en Google Assistant zijn erg prettig.

Score: 8


Informatie

Arlo Essentials Video Doorbell wire-free
Adviesprijs: 199 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.