Gadget review: Anker PowerSafe Select Magnetic Stand


anker magsafe charger

In 2000 introduceerde Apple het concept van Magsafe: een magnetische ring, die om het QI-element is gebouwd. Daarmee wordt draadloos opladen een stuk eenvoudiger, aldus Apple: je kleeft je smartphone gewoon aan de magneet, die er voor zorgt dat het element voor het draadloos opladen en de draadloze oplader perfect op elkaar aansluiten. Vanaf dat moment zijn er talloze fabrikanten die er mee aan de slag zijn gegaan, zoals Anker. We bekijken hier de Anker Magsafe Magnetic Charger.

Basic magsafe oplader

De Anker Magsafe Magnetic Charger is een heel eenvoudige oplader, die ontzettend praktisch blijkt te zijn. De oplader bestaat uit een ronde voet, een opstaand steeltje en een ronde schijf. Een oplader zit er niet bij, daarvoor moet je kijken naar een losse charger. Je Magsafe-compatible telefoon (zoals de iPhone 14) blijft perfect kleven aan de magnetische cirkel, waarna je smartphone direct begint met opladen, met maximaal 7,5W. Dat is niet bizar veel, maar snel genoeg als je hem op je bureau plaatst en langere tijd blijft zitten. Wij ontvingen de Anker Magsafe Magnetic Charger, maar er is inmiddels ook een 2-in-1 charger beschikbaar voor iets meer geld. Deze oplader heeft een tweede Qi-compatible charger in de voet verwerkt, zodat je bijvoorbeeld ook je oortjes kunt opladen op deze charger. Er zitten verder geen uitgangen op de oplader om een oplaadkabel in de steken, en dat is jammer.

Altijd in zicht

Aangezien de Magsafe-houder rond is, kun je hem zowel verticaal als horizontaal vastkleven op de houder. Zo heb je niet alleen een oplader binnen handbereik, maar ook een heel praktische steun voor je smartphone. Perfect om op je bureau bij de hand te hebben als een digitale assistent! Bovendien is het praktisch om je telefoon een vast plekje te geven op je bureau, en met een lader maak je precies dat. Praktisch pluspunt is het feit dat je de ronde Magsafe-schijf kunt kantelen in een hoek van maximaal 40 graden, zodat je altijd een perfect beeld kunt hebben op je scherm. Dat maakt hem nog geschikter voor je werkplek, maar ik kan me ook voorstellen dat je hem in de keuken plaatst om makkelijker recepten en tutorials te kunnen volgen.

Externe adapter

Let wel: er zit geen stroomadapter in de doos. Daarvoor zul je toevlucht moeten zoeken naar een externe adapter, zoals de Anker PowerPort Atom III. Deze beschikt over 1 USB-C poort en 3x een USB-A poort. Perfect dus om op je bureau te hebben liggen, waarbij je één van de USB-A poorten kunt gebruiken voor het opladen van je smartphone en de krachtige USB-C poort kunt inzetten om je laptop van energie te voorzien!


Ga direct naar Anker PowerSafe Select Magnetic Stand op BOL.com.

Recensie over Anker PowerSafe Select Magnetic Stand

Zoek je alleen een draadloos oplaadstation voor je iPhone 12 of nieuwer? Dan is de Anker PowerSafe Select Magnetic Stand een ideale oplossing. Hij is compact, goedkoop en doet precies wat je er van verwacht. De oplaadsnelheid is niet briljant hoog, maar hij scoort wel een pluspunt met de kantelbare Magsafe-houder. Daardoor heb je altijd zicht op de inhoud van je scherm en kun je hem functioneler inzetten als digitale assistent. Wil je meer apparaten tegelijk opladen (zoals je Apple Watch), dan kun je beter voor een uitgebreider model gaan.

Score: 7


Informatie

Anker PowerSafe Select Magnetic Stand, Anker
Meer weten? Anker PowerSafe Select Magnetic Stand
Prijs: 35 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.