logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: AfterShokz Trekz Air


Een tijdje geleden mochten we een heel bijzondere koptelefoon testen: de AfterShokz Trekz Titanium. Een koptelefoon die het geluid niet via je oren binnenbrengt, maar via je schedel. Het was even wennen, maar ook een stuk comfortabeler… en veiliger, zeker in het verkeer of bij het reizen met het openbaar vervoer! Onlangs kwam AfterShokz meteen nieuwe generatie van deze koptelefoon aan: de AfterShokz Trekz Air. Het blijft even wennen, maar als je hem eenmaal gebruikt hebt… wil je niet anders meer als je op pad bent!

Licht en luchtig

Wat de AfterShokz Trekz Air namelijk zo bijzonder prettig maakt – wat de Trekz Titamium trouwens ook had – is dat hij ontzettend licht is. Hij weegt bijna niks. En omdat je ‘m gewoon om je hoofd klemt (met de ‘oortjes’ op je jukbenen, net boven je wang) merk je er ook niets van. Het vervelende schurende geluid van bewegende on-ears, het wegzakkende oortje bij een in-ear koptelefoon – je hebt er allemaal geen last van. En hij klemt niet – in tegenstelling tot on- of over-ear koptelefoons – op je oren, waardoor brildragers er ook geen hinder van ondervinden.

Beter dan ooit

Omdat de resonantie-techniek bij de eerste generatie Trekz koptelefoons nog niet zo lang in gebruik was genomen, is er bovendien nog winst te behalen bij de geluidskwaliteit. Niet dat de eerste generatie slecht is, maar veel gebruikers (waaronder ikzelf) mistten toch wel die bas. Daar is bij deze generatie nog wat extra aandacht aan besteed en flink verbeterd. Je kunt hem nog steeds niet vergelijken met een in-ear koptelefoon qua bas en volheid van het geluid, maar als je hier de veiligheid bij optelt die je wél krijgt – en geen risico loopt op gehoorbeschadiging, dan lijkt me dat zeker wel een offer waard. Of niet?

Belangrijkste functionaliteiten van de Trekz Air:

  • Titanium frame en nekband
  • OpenFit™-ontwerp: Trekz Air laat de oren van de luisteraar vrij.
  • PremiumPitch+™-technologie optimaliseert het geluid van Trekz Air. LeakSlayer gaat weglekkende audio tegen.
  • Zweetbestendig
  • Zes uur batterij 
  • Twee noise cancelling-microfoons
  • Stembesturing: Audrey Says

Conclusie over AfterShokz Trekz Air

De nieuwe generatie AfterShokz Trekz laat zien dat ze bij AfterShokz niet stil zitten als het aankomt op techniek en ontwikkeling. Deze koptelefoon is een mooie stap voorwaarts: de koptelefoon biedt nu een mooiere bas, zonder in te boeten om de geluidsindeling: je hoort nog alle frequenties van het spectrum, zonder dat daarbij grote gaten vallen. Dankzij het open ontwerp blijven de oren vrij. Dat zorgt voor een grotere veiligheid, omdat je alle omgevingsgeluiden normaal ontvangt via je oren. Dankzij de ingebouwde microfoons kun je ‘m prima gebruiken om mee te bellen, overigens.
Door: CooleSuggesties
Score: AfterShokz Trekz Air krijgt 9 van de 10 punten.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.