logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget recensie: Homey’s multitool


Sfeerbeeld_multitool

Als vader is het soms lastig om ‘nee’ te kunnen zeggen. Niet als ze zeuren om snoep, langer opblijven of een extra lekker toetje. Dan kan ik heel streng zijn en gewoon ‘nee’ als antwoord geven. Maar als je vrouw of kinderen aanspraak doen op je ego, op je handigheid, dan wordt het een ander verhaal. Kun je dit even maken, papa? Zeg dan maar eens nee! Nu liep ik al altijd rond met een zakmes in mijn boekzak. Zo’n klein mesje, wat net genoeg is om een paar klusjes te klaren. Schroevendraaiertje, schaartje, mesje… daarmee kom je een heel eind. Maar niet op alles! Met de nieuwe Homey’s Multitool moet dat verleden tijd zijn.

Geen broekzakmodel

Nu moet ik toegeven dat de nieuwe Homey’s Multitool niet bepaald een broekzakmodel is. Die moet wel echt in je tas of jaszak bewaard worden. Het is namelijk best een bulkig mes, ondanks het feit dat je ‘m klein kunt inklappen. Deze multitool is daarbij wel een kleine gereedschapskoffer die je meeneemt. Een mes, zaag, knijptang, draadknipper, tank, een set schroevendraaiers en meer: voor deze handige harry is er geen klus meer die niet a la minute geklaard kan worden. Tenzij je echt moet gaan zagen of boren, of een kraan moet vervangen, maar hee – hoe vaak komt dat voor?

Binnen handbereik

Voor mijn bedrijfje heb ik een soort spelregel: alles wat je binnen 5 minuten kunt klaren, moet je meteen doen. Dat scheelt een heleboel gedoe met onthouden, vooruitschuiven en prioriteiten stellen. Allemaal ruis in je hoofd. Heb je die ruis niet meer, dan wordt je leven een stuk eenvoudiger. Geloof me. En dat gaat niet alleen op voor kantoorperikelen, maar ook voor kleine klusjes gaat dat op. Die spelregel heb ik ingesteld toen vrouwlief ineens ging bedenken wat er allemaal opgeknapt kon worden. Van het een kwam het ander, en voor je het weet stonden er allerlei grote en kleine klusjes op. En veel daarvan zou je in een paar minuten gefixt kunnen hebben. Na een druk dagdeel was het gros van de lijst dan ook opgelost. Sindsdien pak ik het meteen aan – en met zo’n multitool binnen handbereik wordt dat wel weer makkelijker, want heb jij je gereedschapskist altijd binnen bereik? Vaak niet – meestal staat die op een niet al te toegankelijke plek… Nu hoef ik alleen naar mijn tas te pakken, daar zitten de belangrijkste gereedschappen in, netjes verpakt in een nylon riem-etui.

Conclusie over Homey’s Multitool

Zakmessen zijn handig, daar bestaat geen enkele twijfel over. Maar wil je jouw broekzakgereedschapskoffer naar het volgende niveau tillen? Dan kom je toch bij een multitool als deze uit! flesopeners, blikopeners, maar ook tangen, schroevendraaiers en messen: laat die klussen maar komen!

Door: CooleSuggesties
Score: Homey’s Multitool krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

Meer weten? http://www.homeij.nl/producten of koop hem hier voor 25,95 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.