logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget recensie: Fire Flame Led lamp – een vurig effect


We hebben het al eens eerder gezegd: als je ergens makkelijk winst kunt behalen op het gebied van ‘goed bezig zijn voor het milieu’ dan is het wel door je normale lampen te vervangen door ledlampen. Ze besparen je zo’n 80% op de energierekening. Maar dat is nog niet alles, want ledlampen gaan ook nog eens langer mee dan gewone lampen én je hebt lampen die gewoon heel erg cool en veelzijdig zijn. Wat dacht je van een dimbare led lamp? Of de Fire Flame ledlamp. Daarmee zorg je voor het licht van een flakkerend vuurtje zonder de vervelende rook.

Vurig exemplaar

De Fire Flame ledlamp is een heel bijzondere lamp. Het heeft ongeveer het formaat van een ouderwetse spaarlamp en steekt ongeveer 10 centimeter uit de fitting. Dat moet ook wel, voor een optimaal effect. In de kunststof behuizing zitten namelijk een flink aantal kleine ledlampjes verwerkt die afzonderlijk aan- en uit kunnen springen. Door een algoritme dat in de lamp wordt uitgevoerd, lijkt het alsof de ledlampjes dansen. Verstop je de lamp achter een (transparante) lampenkap, dan lijkt het simpelweg of er een vuurtje knappert. Hoe gaaf is dat! Vervang een paar lampen door de Fire Flames en je hebt gewoon je eigen fakkels aan de muur, of je kunt twee fittingen in je open haard leggen, bijvoorbeeld.

Veelzijdig

Dat je er alle kanten mee op kunt mag duidelijk zijn. Je kunt de lampen zelfs in de buitenlampen gebruiken voor heerlijk zwoele somers! Maar dat is niet alles wat deze lamp in petto heeft. Want soms heb je gewoon even geen zin in een knapperend vuurtje. Dan wil je iets anders. Welnu: deze Fire Flame ledlamp heeft een super stoer ingebouwd systeem: iedere keer als je hem snel aan en uitzet wisselt hij van stand. Zo wissel je van de vlammodus naar langzaam fading in&out en naar gewoon aan. Houd er daarbij wel rekening mee dat de lamp een rood licht uitstraalt. Dat ziet er bij het vuur-effect heel stoer uit, bij het continu licht is dat misschien wat minder prettig.


Recensie over Fire flame led

Zin in een romantisch vuurtje zonder het gedoe van houtblokken, kaarsen en rook? Dan is de Fire Flame led echt een originele oplossing. Het levert een mooi licht op van een enthousiaste vlam. Het dimmen gaat niet heel soepel, en je moet wel rekening houden met het oranje-rode licht als je de lamp gewoon aan hebt.

Score: 7


Informatie

Fire Flame Led, Flre
Meer weten?
Prijs: 19.95 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.