logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget nieuws: Beleef de muzikale ROLI-revolutie met BLOCKS


Wie muziek wil maken hoeft tegenwoordig geen ingewikkelde muziekstudie meer te volgen: eenvoudige digitale middelen stellen iedere aspirant muzikant in staat tot de meest complexe composities en producties. BLOCKS, het modulaire muzieksysteem van ROLI, past in dat rijtje, maar is zeker geen speelgoed: grote artiesten als Stevie Wonder en Meghan Trainor maken er al gebruik van en niemand minder dan Pharrell Williams is de Chief Creative Officer van ROLI. Het is dan ook tijd dat Nederland warmdraait voor de ROLI-revolutie.

Het modulaire muzieksysteem BLOCKS van ROLI biedt ingenieuze midi-controllers die afzonderlijk gebruikt kunnen worden gebruikt, maar ook met elkaar kunnen worden gecombineerd. BLOCKS passen alleen of samen in ieder budget: met de verschillende magnetische bouwstenen kan iedere muzikant BLOCKS on-the-go naar zijn of haar persoonlijke voorkeur aanpassen. BLOCKS zijn niet alleen enorm veelzijdig, ze zijn ook erg opvallend en geven liveshows een extra dimensie!

Neem bijvoorbeeld de Seaboard Block: een keyboard met 5D Touch-technologie, 24 toetsen, twee octaven en 200 gratis geluiden. Met dit opzichzelfstaande instrument is al prachtige en volwaardige muziek te maken. Maar gecombineerd met bijvoorbeeld de Lightpad Block M, voorzien van 225 microtoetsen en nog eens honderden extra gratis geluiden, zijn de mogelijkheden pas écht oneindig.


Op zoek naar coole gadgets?

De instrumenten zijn softwarematig te configureren, maar met Touch Block heb je alle instelmogelijkheden ook fysiek bij de hand. Met de Live Block switchen gebruikers gemakkelijker tussen toonsoorten en octaven – ideaal bij een liveoptreden – terwijl de Loop Block met controllers voor tempo en playback ideaal is voor professioneel studiowerk. Dat is de unieke kracht van BLOCKS: de verschillende instrumenten vormen samen een geheel dat veel meer is dan de som der delen.

Voor iedere muzikant

Het muzikaal bereik van BLOCKS is enorm: elke muzikant, of dat nou een hiphop-producer of een singer-songwriter is, schiet met BLOCKS direct uit de startblokken. Het instapniveau is laag: beginnende muzikanten kunnen veel plezier beleven met elk van de losse onderdelen. Naarmate ze vaardiger worden, zijn de mogelijkheden gestaag uit te breiden met nieuwe instrumenten. Met BLOCKS wordt al muziek van wereldklasse gemaakt: muzikaal icoon Stevie Wonder is fan en fervent gebruiker, net als Grimes, Steve Aoki en RZA. Op 25 oktober werd bovendien sterproducer en zanger Pharrell Williams aangesteld als Chief Creative Officer bij ROLI. Pharell: “Muziek raakt ons allemaal. Ik ben al heel lang op zoek naar goede manieren om de kracht van muziek met meer mensen te delen. Ik ben heel blij de handen ineen te kunnen slaan met ROLI, dat exact dezelfde doelen nastreeft.” BLOCKS van ROLI zijn onder andere bij Coolblue en Bol.com verkrijgbaar.  Lightpad Block is beschikbaar vanaf €199 en Seaboard Block vanaf €329.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.