logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gacoli Pendant no 2: de gezellige buitenlamp op zonne-energie


Gacoli Pendant no 2

Nu het buitenseizoen officieel van start is gegaan is het ook weer tijd om je tuin en terras onder handen te nemen. Veel mensen gaan (en dat is heel erg logisch) veel meer naar buiten. De tuin wordt netjes aangeharkt en voorzien van bloeiende planten, de barbecue wordt afgestoft en klaargezet, houtskool en gastanks worden aangevuld: lang leve je terras! Bij lekker buiten leven en eten komt automatisch kijken dat je ook langer buiten bent. Het is heel erg vervelend om weer naar binnen te moeten zodra het schemerduister optreedt. Lampen kunnen een oplossing bieden, maar waar heb je stroom in je tuin? Eventueel aanwezige elektrische punten liggen niet altijd op de plek waar je ze op dat moment graag hebt. Je kunt natuurlijk je tuin en terras overhoop halen om nieuwe bekabeling aan te brengen, maar het kan ook een stuk makkelijker: Gacoli levert namelijk buitenverlichting die volledig werkt op zonne-energie! Het leuke van de Gacoli Checkmate buitenlamp is bovendien dat ze er net zo uitzien als normale binnenverlichting. Je hebt kleine staande lampen die je op tafel zet, grotere staande vloerlampen, maar er zijn ook hanglampen die werken op zonne-energie: de Checkmate Pendant.

De Gacoli Pendant komt in twee formaten. Pendant No 1 is een relatief kleine hanglamp, zoals je die bijvoorbeeld in een rijtje over je eigen eetkamertafel zou hangen. De Gacoli Pendant No 2 is juist een grotere lamp, waarmee je ook een groter deel van je tuin verlicht. Door dat de Gacoli buitenverlichting er uitziet als binnenverlichting krijg je meteen een huiselijk gevoel als je in de tuin zit. De lampen zijn voorzien van grappige details: zo vind je onderaan de hanglamp een klein trekkoord waarmee je de lamp aan en uit kan zetten. Je kunt hem ook instellen dat hij automatisch gaat branden zodra het schemerig wordt. Zo heb je er geen omkijken meer naar! Heeft de zon een keer weinig geschenen, of hang je de lamp onder een overkapping, dan kun je er zelfs voor kiezen de ingebouwde accu op te laden via een netsnoer. Daarvoor vind je in de doos een kleine stroomadapter.

Er is een kleine uitdaging als het aankomt op het ophangen van de Gacoli Pendant. Want kijk maar eens rond in je tuin: waar vind jij een mogelijkheid om een plafondlamp op te hangen? Als je een soort pergola boven je terras hebt, heb je nog wel een paar mogelijkheden om aan maar bijvoorbeeld onder een dichte overkapping zal dat al een stuk lastiger worden (zeker gezien het feit dat daar de zon niet schijnt). Een draagbeugel voor hangplanten blijkt hier een geweldige oplossing te zijn. Wij hebben er eentje opgehangen zodat je kunt zien hoe dat er ongeveer uitziet. Dankzij het oranje polyester koord krijg je meteen een vrolijk uitstraling in je tuin. Zeker als je een aantal Gacoli lampen met elkaar combineert krijg je tuin meteen een vrolijke en frisse uitstraling. Het gemak van zonne-energie en een automatische inschakeling maakt dat je zorgeloos van de late avonduurtjes kunt genieten. Meer informatie over het assortiment van Gacoli vind je op www.gacoli.nl

Gacoli Pendant No 2
Prijs: 79,95 euro

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.