logo-liggend-wit-donkerblauw

Ga voor de keuken die bij je past


De keuken is een heel belangrijke ruimte in huis. Niet vreemd dus dat het een steeds prominentere plek in huis krijgt. Eigenlijk wel grappig: de leefkeukens van vroeger komen weer helemaal terug, na jarenlang weggestopt te zijn achter een deur! Open keukens, met een bar en een aangrenzende tafel zijn gemeengoed geworden. En of je nu gaat voor die strakke design keukens of voor een landelijke of klassieke vormgeving: ga voor de keuken die bij je past. Je zit er heel wat jaar aan vast!

keuken

Stijl en vorm

Natuurlijk is het belangrijk dat je daarbij een keuken zoekt die bij je past. Ben je een fervent bakker? Zorg dan dat de oven goed bereikbaar is… en overweeg misschien zelfs om een tweede exemplaar te plaatsen. Belangrijk bij het indelen van de keuken is dat de koelkast, de wasbak en de kookplaat goed bereikbaar zijn. Als je telkens een stuk moet lopen van de kookplaat naar de wasbak, zal je dat snel gaan irriteren.

Bovenkasten… of niet?

Een andere keuze die je moet maken is of je bovenkasten wil of niet. Een aantal jaar was het trendy om de bovenkasten weg te laten. Het schept inderdaad veel ruimte (en je hebt meer bewegingsvrijheid in de keuken), maar bovenkasten leveren je ook ontzettend veel opbergruimte op. Gebruik je de bovenkasten voor spullen die je niet zo vaak nodig hebt? Dan zou je ze wat hoger ophangen, zodat je het beste hebt van twee werelden.

Het kookeiland

Nog zo’n trendy element. In de woonprogramma’s moet en zal er een hoekje gemaakt worden waar je aan een bar kunt zitten, terwijl er een halve meter verderop een comfortabele eettafel staat. Persoonlijk zie ik het nut niet in van zo’n bar, zeker niet als je de keuken laat grenzen aan je eetkamer. Een eiland kan van toegevoegde waarde zijn, het biedt een groter werkblad, meer opbergruimte en kan dienen als een soort natuurlijke scheiding van je eetkamer en je keuken. Maar denk na voor je aan zo’n bar begint!

Kwaliteit voorop

Omdat een keuken lang meegaat en je er iedere dag in bezig bent, is het belangrijk dat je voor een goede keuken gaat. Degelijkheid voorop. Kies liever voor een wat kleinere keuken die echt goed is, dan voor een grote keuken van goedkoop materiaal. Een Siematic keuken bijvoorbeeld heeft niet alleen een tijdloos ontwerp in iedere denkbare stijl, maar zijn ook gebouwd om de jaren met gemak te doorstaan. Bovendien is Siematic vaak de eerste die komt met slimme verbeteringen in het ontwerp, zoals verlichting bij de handgrepen, slimme kastindelingen en een oog voor detail, zodat alles klopt in je keuken.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.