Ga op schattenjacht in Uncharted – the Lost Legacy, Playstation 4


Uncharted The Lost Legacy - PS4

Uncharted is een meer dan geprezen gamereeks voor de Playstation-reeks. The Lost Legacy is een soort add-on van Uncharted 4, hoewel het redelijk los staat van de eerdere titel. Uncharted 4: the Lost Legacy keert een oude bekende terug: de stoere chick Chloe Fraser gaat op haar geheel eigen manier op zoek naar een oud relikwie, de Gouden Tand van Ganesh. Dat wil ze om twee redenen. Ten eerste omdat het natuurlijk mega gaaf is om een verdwenen schat op te sporen. Maar ook om de gouden tand uit handen te houden van een wrede rebellenleider. Ze staat er trouwens niet alleen voor. Ze krijgt hulp van een oude vriendin: Nadine Ross, die we kennen uit Uncharted 4: A Thiefs End.

Bergen omwoelen

De tand is natuurlijk niet voor niets eeuwen lang verborgen gebleven. Hij is ontzettend goed verstopt, waardoor de dames door een berggebied moeten trekken om oude, verloren dorpen en steden van de Hoysala op te speuren in hoop nieuwe aanwijzingen te vinden voor de locatie van de tand. Daarbij worden ze flink dwars gezeten door de woedende strijd in India. Tijdens hun avonturen moeten de twee vrouwen op 1 lijn zien te komen. Ze moeten samenwerken om er levend uit te komen. Maar of dat wel gaat lukken…

Klauteren en klimmen

Natuurlijk draait het bij deze game – net als bij alle andere Uncharted-titels – om een flinke dosis behendigheid, timing en lef. Le slingert jezelf van het ene obstakel naar het andere, schuift van schuine daken, klautert in bomen en voert heftige gevechten uit. Daarbij maak je ook gebruik van je scherpe oog om foto’s te schieten met je smartphone en kleine schatten te vinden, waarmee je coole features vrijspeelt in het spel. Een leuke bonus!


Recensie over Uncharted 4: The Lost Legacy

Deze game lijkt in een flink aantal opzichten erg op A Thiefs End. Vooral de eerste scene had er ontzettend veel van weg. De bediening is ook vertrouwd, maar er zijn een paar dingetjes verbeterd. Een goede zaak, de bediening loopt soepel en vloeiend. Ik had in het begin een paar glitches in de voice-over en soms verdwenen mensen voor de helft, maar na een update had ik daar geen last meer van. De omgevingen en tussenfilms zien er gelikt en goed uitgewerkt uit, maar het fenomeen gezichten blijft een lastig ding in games helaas. Goed is wel dat in de game aandacht is voor Chloe als persoon. Je leert wie ze is en hoe ze zo is geworden. Een leuke touch, wat verdieping geeft aan het spel.

Score: 8


Info

Uncharted 4: The Lost Legacy, Sony
PS4, adventure.
Prijs: 39.95 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.