logo-liggend-wit-donkerblauw

Ga ook duurzaam eten


duurzaam eten (1 van 3)

Steeds meer mensen vinden het belangrijk om duurzamer te eten. Da’s niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor je leefomgeving en dus de toekomst van ons allemaal. Bovendien zijn duurzame producten vaak wat eenvoudiger en puurder van smaak: het is gewoon lekkerder. Het is dan ook niet raar dat de consumptie van duurzame producten flink is toegenomen. Toch let 2/3 van de mensen bij het boodschappen doen vaak niet op of eten duurzaam is. Dat blijkt uit het GfK-onderzoek ‘Duurzaam eten’ dat in opdracht van de Nationale Postcode Loterij, Albert Heijn en Unilever is gehouden. Deze organisaties willen alle Nederlanders laten zien hoe eenvoudig het is om een duurzamer gerecht te maken. En ze willen iedereen laten zien dat duurzaam eten helemaal niet persé duur is: je kunt ook voor een heel normaal budget volledig duurzaam eten! En om dat aan te tonen kregen alle deelnemers van de Postcode Loterij een cadeaukaart ter waarde van 12,50 euro die ze tot en met 23 november konden besteden bij de Albert Heijn – met daarbij een receptenboekje met 15 recepten voor vier personen, die je met dat bedrag kunt maken.

Warme lunch

duurzaam eten (3 van 3)

Zo gingen wij voor een lekker warme lunch. Het weer wordt immers guurder en grilliger en dan is een lekker warme oppepper wel meegenomen! Maar onze lunch zou je ook zonder meer kunnen gebruiken als lichte avondmaaltijd. Hij bestond uit vier AH Puur en Eerlijk bruine bollen, die we uitholden. Die vulden we met opgewarmde Unox kippenragout (die sinds kort extra gevuld is met vlees). Ter decoratie en smaakaccentje maakten we het af met een beetje biologische tuinkers. Als salade maakten we een bietensalade, simpelweg door een potje Puur en eerlijk Biologische bieten af te gieten en ook daar wat tuinkers overheen te strooien. Daarbij genoten we bovendien van een lekkere kop biologische paprika-courgettesoep. Deze koop je in een pak van Unox van 570ml. Een in reepjes gesneden en gebakken biologische paprika en een betje peterselie maken de soep nog lekkerder!

duurzaam eten (2 van 3)Resultaten onderzoek ‘Duurzaam eten’

GfK stelde aan een representatieve steekproef van consumenten vragen over duurzamer eten. 51% van de consumenten geeft aan duurzaam eten zeer belangrijk te vinden. Bij het boodschappen doen let een derde van de consumenten er ook daadwerkelijk op of het eten duurzaam is. Redenen om niet te kiezen voor duurzamere producten zijn met name gewoonte en prijs. De supermarkt wordt door consumenten het vaakst bezocht om duurzame producten te kopen gevolgd door de speciaalzaak, boer, biologische winkel en markt. Voor 69% van de consumenten betekent duurzaam eten vooral zo min mogelijk eten weggooien, 61% vindt het belangrijk dat dieren een beter leven hebben gehad. Ook laat het onderzoek zien dat duurzaam eten de afgelopen jaren belangrijker is geworden. Vier op de tien consumenten is de afgelopen twee jaar duurzamer gaan eten. 30% verwacht de aankomende twee jaar meer duurzame producten te kopen. Meer informatie over duurzamer eten is te vinden op www.doemaarlekkerduurzaam.nl.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] die ook kunt kopen in de winkel een paar meter verderop? Probeer dus zo lokaal mogelijk te leven. Verbouw je eigen groentes en ontdek hoe leuk dit is. Je zult ontdekken dat dit gemakkelijker is dan […]

  2. […] meer mensen kiezen voor een duurzame leefstijl. Zo kiezen ze ervoor om duurzaam te koken en te eten. Duurzaamheid omvat natuurlijk nog veel meer onderdelen in de maatschappij. Energieleveranciers […]


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.