logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Ga met een gerust hart op vakantie met WoonVeilig beveiligingsset


bundel_woonveilig_alarmsysteem_philips_hue_starterkitHet is weer vakantietijd: een periode waarin we niet al te veel thuis zijn. Voor veel mensen is dat geen probleem, die gooien de deur achter zich dicht en zijn weg, voor anderen een heikel punt: als er maar niets gebeurt! Voor beide groepen mensen is het verstandig iets te doen aan je beveiliging. Want te krampachtig vasthouden aan angsten is niet goed, maar een extreme nonchalance is ook niet briljant… Gelukkig is het aansluiten van een beveiliging helemaal niet zo moeilijk. Neem bijvoorbeeld het startpakket van WoonVeilig. Zij zijn marktleider in slimme huisbeveiliging en weten precies waar en hoe je jouw huis het beste kunt beveiligen.

De set

Het Woonveilig Basispakket bevat alles om je huis alvast een goede bescherming te geven. Ben je toch niet helemaal zeker? Dan kun je het systeem zonder problemen uitbreiden met in totaal maximaal 160 verschillende accessoires: van bewegingsmelders tot raam/deurcontacten en van slimme thermostaatkranen tot intelligente stopcontacten. Maar goed. In het basispakket zitten:

 • Huiscentrale (Model: GATE-03) met luide sirene (104 dB). Dit is het hart van het systeem. Je sluit het aan op het stroomnetwerk en de router voor een bekabelde verbinding met het internet (kabels hiervoor zijn meegeleverd). De huiscentrale beschikt over een accu, voor het geval de stroom deels uitvalt. Valt de stroom helemaal uit, dan heb je namelijk ook geen internet meer.
 • 2 huisdiervriendelijke bewegingsmelders. Deze werken op warmte en zijn dus niet gevoelig voor alle bewegingen.
 • Deur-/raamcontact. Deze geven een signaal als een deur of raam worden geopend.
 • Pincode bedieningspaneel met paniekknop. Een fiks paneel, waarmee je het alarm kunt uitschakelen. Het voordeel van dit losse paneel is dat je het overal kunt ophangen en niet afhankelijk bent van de locatie van de huiscentrale.
 • Afstandsbediening met paniekknop, net als het bedieningspaneel is dit een handig hulpje om het alarm te bedienen. Voel je je wel eens onveilig? Dan heb je met deze afstandsbediening ook een paniekknop, waarmee het alarm-belsysteem in werking wordt gesteld.
 • 4 Beveiligingsstickers. Zo laat je inbrekers weten dat je huis beveiligd is. Met een beetje geluk nemen ze dan niet eens de moeite om in te breken!
 • Handleiding met garantiecertificaat
 • Bevestigingsmateriaal
 • Batterijen (batterijlevensduur 2 ~ 4 jaar)

woonveilig setHet installeren

Het aansluiten van een alarmsysteem kan ontzettend overweldigend lijken. Toch hebben ze dat bij WoonVeilig heel slim en goed aangepakt. Het moeilijkste is eigenlijk om de huiscentrale aan de sluiten en je adresgegevens in te vullen op de website. Nee, dat is helemaal niet moeilijk, ik weet het, maar daarmee is wel duidelijk dat het echt een fluitje van een cent is. Binnen een half uur heb je jouw alarmcentrale up and running. Gegarandeerd. Hieronder de verkorte versie van de handleiding, zodat je een idee hebt van wat je te wachten staat.

 1. Sluit de WoonVeilig huiscentrale aan op je router. Dat doe je met de meegeleverde ethernetkabel. Die stekker is zo uniek, je ziet meteen waar hij hoort. Je kunt ook gebruikmaken van een powerline, mocht je die al gebruiken (en door je poorten op de router heen zijn). Zolang de verbinding met het internet maar bedraad is. De meegeleverde stroomadapter steek je in de centrale en in het stopcontact. De lampjes bovenop gaan meteen branden en knipperen. Het knipperende lampje wil zetten dat je de centrale nog even moet aanmelden. Schrijf daarvoor even de MAC-code op, die op het stickertje achter op de centrale staat. Die heb je nodig bij de registratie!
 2. Start je computer of tablet op en ga naar www.woonveilig.nl/aanmelden. Daar vul je alle vragen in die je gesteld worden. Simpel als dat. Vergeet ook niet de gebruikersnaam op te schrijven, samen met het wachtwoord. Heb je de registratie voltooid, dan kun je daarna alle apparaten en accessoires beheren. Hoe ze reageren, of ze werken op bepaalde tijden, pincodes instellen voor verschillende personen, contactpersonen instellen die gebeld worden in geval van een inbraak of calamiteit… en nog veel meer.
 3. Nu kun je de accessoires gaan aansluiten. Denk vast na over een goede plek voor het bedieningspaneel, de bewegingsmelder en het deur-/raamcontact. Welke deur wil je in de tagen houden? Welke locaties wil je met de bewegingsmelders in de gaten houden? Zijn er geen obstakels aanwezig die de bewegingssensors kunnen hinderen? Hang de bewegingsmelders ook hoog genoeg. Voor normaal gebruik wordt een hoogte van 1,90 m aangeraden, maar heb je huisdieren, dan hang je hem op 2,3 meter hoogte. Het gros van de accessoires kun je met meegeleverde plakstrips bevestigen, maar je kunt natuurlijk ook gebruik maken van wat meer solide materialen. De batterijen zouden 2-4 jaar mee moeten kunnen.
 4. Testen maar! Met een beetje geduld kun je alle functies uitproberen. Schakel het alarm in door je pincode in te toetsen, gevolgd door het rode handslot. Nu staat je huis ‘op scherp’ en zal het alarm afgaan zodra je iets doet. Houd je telefoon dus bij de hand, daarmee kun je het alarm uitschakelen. 104 decibel is namelijk best wel heel erg hard! Verdere finetuning kun je uitvoeren via de app of de website, door gebruik te maken van je persoonlijke instellingen. Nadeel van de app: je moet telkens opnieuw inloggen…

Samenwerken met licht

Wat nog gaver is: WoonVeilig werkt samen met Philips Hue verlichting! De functies van het WoonVeilig alarmsysteem kun je dus doortrekken naar je Philips Hue verlichting. En dat biedt geweldige mogelijkheden. Een speciaal samengestelde bundel van het WoonVeilig startpakket, inclusief Philips Hue starter kit (2 white & color ambiance lampen + bridge) is tijdelijk verkrijgbaar voor €299,-* bij: Coolblue, Media Markt en WoonVeilig.nl. *Adviesverkoopprijs is: €458,-
Daarnaast is er een abonnement nodig voor de meer geavanceerde functies van 8,95 euro per maand.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.