logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Ga mee speuren met Sherlock Holmes in Elementary, Seizoen 3


elementary-s3-2d In Elementary hebben de filmmakers van Universal Pictures het verhaal van Sherlock Holmes flink onderhanden genomen en meegetrokken naar de moderne tijd. De ex-verslaafde Sherlock had steevast zijn partner Joan Watson aan zijn zijde, maar aan het einde van het tweede seizoen zijn ze van elkaar gescheiden: Sherlock ging terug naar Engeland, terwijl Watson haar carrière bij de politie een verder vervolg gaf.

Kitty-cat

In het derde seizoen van Elementary introduceert dan ook een nieuwe speler: de leerlinge Kitty, die bij Sherlock komt inwonen. Kitty is een volhardende dame die gedurende een flinke periode ontvoerd (en mishandeld) is geweest. Dat heeft natuurlijk de nodige littekens achtergelaten in haar karakter, maar Sherlock denkt haar te kunnen helpen door haar de kneepjes van het detectiveschap bij te brengen. Ondanks dat is ook Watson weer volop in het beeld, want na een tijdje van kille verstandhouding komen ze toch weer wat dichter tot elkaar.

Genadeloos team

Met zijn drieën nemen ze het op tegen de criminelen die New York onder handen nemen. En dan hebben we het niet over de zakkenrollers die er actief zijn, maar de zware jongens die letterlijk over lijken gaan. Dankzij zijn excentrieke manier van mensen benaderen en afstandelijke karakter weet Sherlock zelfs de meest standvastige personen aan het wankelen te krijgen. Toch laat dit derde seizoen meer dan ooit zien dat Sherlock ook zijn menselijke kanten heeft, aangezien hij meer dan eens hulp inroept van derden: stuk voor stuk experts op hun gebied. Vooral de cybercrime-incidenten, die redelijk vaak voorkomen in deze serie, vragen om de nodige expertise van buitenaf. Een geweldige serie die je telkens weer versteld doet staan.

Sherlock nieuwe stijl

Ondanks het feit dat het verhaal van Sherlock genadeloos aangepast naar de moderne tijd, is het idee van de excentrieke genie die continu blijft experimenteren in de meest bizarre opstellingen overeind blijven staan. Ook deze Sherlock gelooft dat je alles moet ervaren om het echt te kunnen weten, en dat meten pas echt weten is. Die feitjes komen natuurlijk telkens weer terug in de serie en zorgen voor een terugkerend element. Daarbij zie je ook Kitty telkens druk in de weer met verschillende experimenten. Elementary, Seizoen 3, Universal
Tijdsduur: 24 afleveringen, Actie. Verkrijgbaar op: DVD en Blu-ray

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.