logo-liggend-wit-donkerblauw

Tattoo and Denim: G-STAR raw en Henk Schiffmacher

G-Star RAW en Henk Schiffmacher bundelen hun krachten waarbij artistieke en persoonlijke expressie centraal staat. De samenwerking wordt tot leven gewekt in een limited edition denim salopette, vol verhalen, symbolen en mythologie.

Dat een samenwerking tussen beide zou leiden tot het ontstaan van deze salopette lag voor de hand. Schiffmacher: “Ik draag dagelijks een salopette. Het kledingstuk geeft letterlijk ruimte om je vrij te bewegen en zo je professie uit te oefenen. De oorsprong van de salopette ligt dan ook in werkmanskleding en past bij het ambacht dat ik uitvoer. Daarbij, denim vormt zich naar het lichaam. Daardoor voelt het steeds meer aan als een tweede huid. Ik draag ze tot op de draad.”


The Art of the Needle

Tattoo and denim.
For the rebels and renegades.

Both representing an anti-establishment attitude.
United by a passion for the needle.

Eeuwenoude tribale tatoeages

Van referenties aan de geschiedenis van de tatoeage tot Schiffmachers eigenzinnige levensfilosofie; het ontwerp herbergt vele verhalen. De talloze stiksels zijn een verwijzing naar eeuwenoude tribale tatoeages. Gebaseerd op de tatoeages die Schiffmacher zelf op zijn benen heeft. De oorsprong van de tatoeagekunst ligt in deze kenmerkende lijnpatronen van de Polynesiërs.

Schiffmachers signatuur

Een houten kruisje met een schedel die de kunstenaar vond in Mexico vormde de inspiratie voor het ontwerp van Schiffmachers befaamde visuele handtekening. De knipogende doodskop smiley is op de achterzijde van de salopette geborduurd. De salopette heeft slijtplekken geïnspireerd op oude salopettes van Schiffmacher zelf. De slijtplekken die daar zichtbaar op zijn, zijn ook op dit nieuwe ontwerp aangebracht. Daarnaast zijn er extra stukken denim aangebracht ter versteviging.

De G-Star RAW x Henk Schiffmacher Salopette is vanaf 5 augustus verkrijgbaar op g-star.com en in geselecteerde G-Star RAW stores. De salopettes zijn uitgebracht in gelimiteerde oplage, genummerd en gesigneerd door Schiffmacher.

Fashion koop je online bij:
De Bijenkorf | Open32 | Kleren.com | Only for men | Overhemden.com

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.