logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Furby is terug… en praat Nederlands


Het iconische fenomeen Furby maakt nu echt een comeback! Na meer dan 25 jaar kondigt speelgoedfabrikant Hasbro de langverwachte terugkeer van dit geliefde speelgoed aan. De gloednieuwe versie van onze harige vriend is nu ook verkrijgbaar in Nederland, met Nederlandse spraakondersteuning, na de lancering afgelopen zomer in de Verenigde Staten.

De geschiedenis van Furby

In 1998 werd Furby een van de grootste en meest iconische lanceringen in de speelgoedwereld, met wereldwijd meer dan 40 miljoen verkochte exemplaren in de eerste drie jaar. De nieuwe generatie Furby blijft trouw aan de roots, met wiebelende oren, expressieve ogen en een eigen taal genaamd ‘Furbish’, en omarmt tegelijkertijd de behoeften van gezinnen in 2024. Het is de perfecte combinatie van warme herinneringen uit het verleden en de moderne behoeften van vandaag.

Ga direct naar Furby op BOL.com.

Furby…. uit!

Een opmerkelijke toevoeging aan het nieuwe speelgoedvriendje is de essentiële functie die ontbrak in de Furby van vroeger: een uitknop. Hierdoor kunnen gezinnen nu ongestoord genieten van hun nachtrust zonder verrast te worden door het onverwachte gebrabbel van hun kleurrijke en knuffelbare metgezel. Floor Peters, Senior Brand Manager Benelux & Nordics, voegt eraan toe: “We zijn trots om aan te kondigen dat de Furby nu eindelijk Nederlands spreekt. Als kind heb ik maandenlang mijn ouders gek gemaakt met mijn Furby. Een tip voor alle ouders – druk drie keer op het hartje en de Furby zal stoppen met praten!”

De binnenkant telt

De nieuwe generatie Furby heeft onder het nagenoeg onveranderde uiterlijk een aanzienlijke transformatie ondergaan. Hasbro heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de wensen en behoeften van gezinnen en kinderen, resulterend in een zachte, knuffelbare kindervriend die nu ultiem gezelschap biedt voor allerlei activiteiten.

Koop de nieuwe furby op

Slimmer dan ooit

Met vijf verschillende modi en meer dan 600 reacties, waaronder lichten, geluiden en liedjes, zorgt de nieuwe Furby voor urenlang interactief speelplezier. Of het nu gaat om het voorspellen van de toekomst, het doen van een dansje, mediteren, elkaar nadoen met grappige stemmetjes of het geven van een lichtshow, Furby reageert op knuffels en aanrakingen. Kinderen kunnen hun nieuwe knuffel voeden, kammen en aankleden met de meegeleverde klikkralen en accessoires. Hoe meer speeltijd met Furby, hoe meer mogelijkheden en plezier je ontdekt.

Adviesprijs en verkrijgbaarheid

Furby is vanaf januari 2024 verkrijgbaar bij speelgoedwinkels in de kleuren paars en koraal en heeft een adviesprijs van €89,99. De voorraad is op dit moment beperkt, dus haast je naar de winkel! De voorraad wordt opnieuw aangevuld vanaf begin maart.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.