logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Fun to run: ga hardlopen en houd het vol

Fun to run

Het kleine en compacte boekje Fun to Run is een echt promoboekje om te beginnen met hardlopen. Natasja Kloosterlaan vertelt over haar eigen ervaringen, geeft veel tips en adviezen en zelfs schema’s om te beginnen met hardlopen en verantwoord te eten mogen hierin niet ontbreken. Natuurlijk staat het boekje ook vol met leuke tekeningetjes om het een en ander valt op de levendige, veelal voorzien van neonkleuren, wat helemaal aansluit op de huidige hardloopmode. Daarnaast steken die felle neonkleuren af tegen de zacht groene, perzikroze en mosterdgele kleuren waarmee het boekje is geïllustreerd.

Fun to run is volledig gericht op vrouwen. Dat valt vooral op bij het hoofdstuk over kleding, want hardlopen zelf verschilt natuurlijk niets of je nu een man bent of een vrouw. Er is redelijk wat aandacht voor de benodigde kleding. Schoenen mogen natuurlijk bij hardlopen niet ontbreken, maar ook kleding als shirtjes, broekjes en hardlooprokjes komen aan bod, en er is natuurlijk een flink deel gereserveerd voor het selecteren van een goede sportbeha. Ook in de teksten zelf vind je genoeg aanwijzingen voor het feit dat het boekje geschreven is voor vrouwen. De tips en adviezen van Natascha worden afgevuld afgewisseld met (grappige) persoonlijke ervaringen van de schrijfster zelf, maar ook van verschillende andere hardloopsters.

Dankzij de vele tips moet het lukken om een goede start maken. Achter vind je bovendien een aantal technieken om uit te voeren en daarmee blessures voorkomen. Ook vind je verschillende hardloopschema’s om je een goede start te geven, met verschillende doelen (2 km, 5 km en 10 km). In Fun to Run geen ingewikkelde technische verhalen over de juiste looptechniek. Compleet met recepten voor gerechten die je een extra boost geven en sappige anekdotes en daaruit voortvloeiende adviezen (zoals: “altijd poepen voordat je gaat lopen”) van andere loopsters. Ook behandelt ze de meest voorkomende blessures, hoe je ze herkent en wat je ertegen doet.

Fun to run, Natascha Klootsema
uitgeverij Snor, 128 pagina’s, paperback.
Prijs: 14,99 euro. ISBN: 9789463140140


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.