logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Fun Facts over Captain America: Civil War


Captain America: Civil War heeft nog al wat stof doen opwaaien in al zijn momenten. Een onderlinge strijd tussen superhelden… dat is echt een episch avontuur! Hieronder een paar geweldige weetjes over deze actiefilm, die je waarschijnlijk nog niet wist!

Over Captain America: Civil War

In Marvel’s Captain America: Civil War zien we Steve Rogers als leider van het nieuw samengestelde Avengers team met het doel om de mensheid te beschermen. Maar na weer een incident waarbij de Avengers betrokken zijn, grijpt de overheid in. Ze zet het team onder politieke druk waardoor ze onder toezicht van een gecontroleerd beleid te werk moeten gaan. Deze nieuwe situatie verdeeld The Avengers in tweeën: het ene team wordt geleid door Steve Rogers en zijn wil om met The Avengers de mensheid te beschermen zonder de bemoeienis van de overheid. Daar tegenover staat Tony Stark met zijn verrassende beslissing om de overheid te steunen. Kies een kant!

Naar het grote scherm

Om Captain America: Civil War naar het grote scherm te brengen moesten de filmmakers bedenken welke Avengers zich aan de kant van Captain America zouden scharen en welke bij Iron Man zouden blijven. Na lang overleg hebben ze besloten dat Sam Wilson, Bucky Barnes, Hawkeye, Ant-Man en Scarlet Witch bij het team van Captain America zouden blijven, en dat Black Widow, War Machine, Vision en Black Panther trouw zijn aan Tony Stark.

captain_america_civil_war_40043086_st_2_s-low

Het verhaal van Captain America: Civil War blijft niet beperkt tot America. Het gaat de hele wereld rond! Het grootste deel van de film is in de thuisbasis van de filmstudio opgenomen, in de Pinewood Atlanta Studios. Daarnaast zijn er talloze opnames geschoten in Duitsland, Oostenrijk, IJsland, Puerto Rico, Indonesië, Brazilië en Groot Brittannië.

Naast de studio van Pinewood is gebruikgemaakt van een aantal andere locaties in de directe omgeving van de studio. Een van die plekken was een grote, verlaten kloof in Atlanta, waar ze een scène nabouwden die Lagos, Nigeria moet voorstellen. Na een nauwkeurige studie van de omgeving en een grootse ontwerp- en inrichtingsfase is die omgeving pas goed tot leven gekomen door honderden figuranten. Daardoor komt het levendige karakter van Lagos goed tot zijn recht.

captain_america_civil_war_40043086_st_5_s-low

Op 18 juni 2015 werden de eerste scènes opgenomen waarin het conflict tussen de beide teams goed duidelijk werden gemaakt. De producenten noemden deze kenmerkende scène de “Splash Panel,” omdat het lijkt op die double-panel illustraties in een stripboek. De  “Splash Panel” is een van de meest indrukwekkende scènes van Marvel tot nu toe, omdat er zo ontzettend veel te zien is: het is zelfs de scène waar het meest in gebeurt van alle Marvel films. De scène is opgenomen met IMAX camera’s zodat fans helemaal in de omgeving kunnen kruipen.

captain_america_civil_war_40043086_st_6_s-low

In deze film is ook de meest geavanceerde auto ter wereld te zien, waar T’Challa/Black Panther in rijd. De producenten keken daar voor naar Audi, die de filmmakers voorzag van hun nieuwste en meest high-tech concept car. Deze gave auto is voorzien van alle nieuwste snufjes uit de stal van Audi, die nog niet in productie zijn genomen. Let er dus goed op: deze auto zul je nooit meer te zien krijgen!

Het deel van Captain America: Civil War dat in Duitsland is opgenomen was een feestje voor Daniel Brühl, die zelf in Berlijn woont en er zelfs een restaurant bezit. Tijdens het filmen in Berlijn nodigde hij alle acteurs uit voor een avondje eten en vertier in zijn eigen tapas-restaurant. Gastvrij, nietwaar?

Films koop je online bij:

Bekijk de trailer van Captain America: Civil War

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.