Fun Facts: Dierendag


hoe-word-jij-het-leukste-baasje-op-dierendag[1]Op 4 oktober is het dierendag: een dag waarop baasjes even extra aandacht geven aan hun trouwe huisdier. Daar weten ze bij Max&Luna, het grootste online dierenplatform van Nederland, alles van. Ze bieden huisdieren en hun baasjes handige diensten, waardoor hun levens een stuk aangenamer worden. Zo kun je via de website andere baasjes zoeken met eenzelfde honden- of kattenras. Al 50.000 honden en katten hebben een vriendenprofiel op Max&Luna. Zo kunnen baasjes onderling contact leggen en ervaringen delen met Max&Luna vrienden die hetzelfde ras kat of hond hebben. Of een leuk baasje in de omgeving vinden om samen de honden mee uit te laten.

Wie past op?

Uit recent onderzoek van Max&Luna onder 3.200 respondenten, blijkt dat 1 op de 10 baasjes niet op vakantie gaat vanwege zijn of haar huisdier. In 25% van de gevallen zoekt het baasje een oppas in de buurt en gaat de voorkeur uit naar een huiselijke omgeving en kennis van hetzelfde ras van de hond of kat. Max&Luna wil hierin faciliteren door honden- en kattenbaasjes via het platform met elkaar in contact te laten komen om zo op elkaars huisdieren te kunnen passen. Niemand laat graag zijn hond of kat alleen of in het asiel achter. Wordt er toch een vakantie geboekt, dan kunnen leden die zich bij Max&Luna aansluiten op locatie zoeken naar andere honden- of kattenbaasjes of zelfs zoeken op vergelijkbare honden- of kattenrassen. Zo hebben zij de meest geschikte oppas tijdens hun afwezigheid.

Beste vriend verdient de beste zorg

In hetzelfde onderzoek van Max&Luna geven baasjes aan dat een bezoek aan de dierenarts een van de minst gelukkige ervaringen voor de hond of kat is. Mocht de hond of kat iets mankeren wat niet direct een spoedbezoek aan de dierenarts betekent, dan heeft Max&Luna nu ook een online dierencoach service. Via een chatfunctie op het platform kunnen baasjes direct advies krijgen en zo een onnodig bezoek aan de dierenarts voorkomen.

Handig én fun: inspiratie voor hond en kat

Het platform met 80.000 unieke bezoekers per maand en al ruim 50.000 aangesloten vrienden inspireert, informeert, amuseert en faciliteert. Baasjes vinden er actuele kennis over honden en katten, fijne uitlaatgebieden en de beste producten voor hun huisdieren. En dat treft, met het oog op Dierendag. De shop van Max&Luna biedt verschillende kwalitatieve producten voor de hond of kat en bij aanmelding voor het lidmaatschap wordt er een gratis HappyBox voor de hond of kat naar het baasje toegestuurd.

14 fun facts over dierendag

Doen baasjes iets extra’s op dierendag?

70% van de kattenbaasjes doet iets extra’s en 82% van de hondenbaasjes.

Wat geven de baasjes hun hond of kat op Dierendag?

Zowel bij de hondenbaasjes (80%) als de kattenbaasjes (82%) worden met stip op nummer 1 de lekkere snacks gegeven. Van de honden- en kattenbaasjes geeft 53% nieuw speelgoed.

Waar maken de baasjes hun hond of kat echt blij mee op Dierendag?

Bijna 60% van de kattenbaasjes geeft aan dat een kartonnendoos hun huisdier blij maakt en 18% een bezoek aan de visboer. De hondenbaasjes weten hun hond het meest blij te maken met een extra lange wandeling in het favoriete park (55%). 14% van de kattenbaasjes en 8% van de hondenbaasjes laten hun hond of kat toe in bed op Dierendag. Samen een bot zoeken geeft 7% van de hondenbaasjes aan en een vers stuk vlees is ook een blij maker (34%).

Zijn de baasjes bereid hun hond of kat mee naar werk willen nemen?

27% van de kattenbaasjes zou de kat meenemen naar werk en bijna 52% van de hondenbaasjes.

Gaan de baasjes extra vroeg naar huis om meer tijd met de kat of hond te besteden?

Meer dan 30% van de kattenbaasjes gaat eerder naar huis, van de hondenbaasjes is dat 37%.

Denken de baasjes dat hun hond of kat het leuk vindt om met andere honden of katten te spelen?

43% van de kattenbaasjes geeft ‘ja’ aan, bijna 33% geeft ‘soms’ aan. Meer dan 65% van de hondenbaasjes geeft aan dat hun hond graag met andere honden speelt.

De baasjes werden ook gevraagd; wat vindt jouw kat of hond echt niet leuk?

Volgens de kattenbaasjes hebben de katten een hekel aan een bezoek aan de dierenarts (55%), aangekleed (51%) en gewassen worden (52%). De hondenbaasjes geven aan dat de honden ook absoluut niet houden van aangekleed worden (40%), maar ook niet van in bad of onder de douche gaan (39%) en een bezoek aan de dierenarts (32%).

De baasjes zijn deze zomer op vakantie geweest en de hond…

Ging in de meeste gevallen gewoon mee op autovakantie (34%). 10% geeft aan niet op vakantie te zijn geweest vanwege de hond.

De baasjes zijn deze zomer op vakantie geweest en de kat…

Bleef in de meeste gevallen thuis. 12% van de katten werd opgevangen door vrienden en 14% ging niet op vakantie vanwege de kat.

De baasjes werden gevraagd waar een vervangend baasje aan moet voldoen als ze een dag of langer weg zijn.

De kattenbaasjes hebben er evenveel behoefte aan dat het vervangende baasje de kat in eigen woonomgeving opzoekt en verzorgd als veel liefde en aandacht geeft (77%). Bij hondenbaasjes staat liefde en aandacht voorop (79%), gevolgd door kennis van het ras van de hond (31%).

De baasjes werden ook gevraagd wat de vervangende baasjes juist niet moeten doen.

Voor de kattenbaasjes is opsluiten in een beperkte ruimte het ergste dat je dat kat kan aandoen (81%). Hondenbaasjes willen dit ook niet hebben (80%). Daarnaast is zwanger laten worden of als dekkater gebruikt worden ook niet gewenst (58%). In het geval van de hond geeft ook 69% van de baasjes aan dit niet te willen.

De baasjes werden gevraagd wat het meest kenmerkend is voor een leuk baasje.

84% van de kattenbaasjes geeft aan dat ze praten met hun kat, 70% van de hondenbaasjes. Maar volgens de hondenbaasjes moet je vooral veel aandacht geven door bijvoorbeeld te spelen met een bal (86%).

De baasjes kregen de vraag een top 5 te maken van leukste bekende kattenbaasjes:

 1. Georgina Verbaan
 2. Jan Versteegh
 3. Eva Jinek
 4. Beau van Erven-Dorens
 5. Quinty Trustfull

En een top 5 van de leukste bekende hondenbaasjes:

 1. Loretta Schrijver
 2. Jan de Hoop
 3. Nicolette Kluijver
 4. Linda de Mol
 5. Patty Brard

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

ZOEK OP DE SITE

PRIJSVRAGEN

ONZE TOPSUGGESTIES

coolesuggesties topper vierkant

ONZE NIEUWSTE BERICHTEN

 • vrienden vriendengroep

  Los conflicten in de vriendengroep op met een mediator

 • Bak De allerbeste recepten van Paul Hollywood

  Boek recensie: Bak! De allerbeste recepten van Paul Hollywood

 • joy ride

  Alle remmen los in ‘Joy Ride’

 • oppo a78 5g

  Nieuwe OPPO A78 5G met 33W snelladen en 50MP-camera

 • Recensie InfinityLab ClearCall 4

  Gadget review: InfinityLab ClearCall

 • Recensie 7 Wonders Edifice

  Spel recensie: 7 Wonders Edifice uitbreiding

 • curacao

  Last minute Curaçao boeken: voordelen en tips

 • Forever 80s boekbespreking

  Boek recensie: Forever 80’s