logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Wat is een Full Service Online Marketing Bureau?


SEO SnelVoordat we deze vraag kunnen beantwoorden, moeten we ervoor zorgen dat één ding duidelijk is: wat is online marketing?

Online marketing is een overkoepelende term die alle soorten activiteiten omvat die online plaatsvinden om uw merk te promoten of om de verkoop te stimuleren. Elk bedrijf dat tegenwoordig een groot publiek wil bereiken, moet een goede online aanwezigheid hebben.

De wereld is digitaal geworden en traditionele marketingmethoden zijn niet meer zo effectief en efficiënt als vroeger; en hoe meer de tijd verstrijkt, hoe duidelijker dit wordt. Tegenwoordig is iedereen aan het telefoneren, dankzij de introductie en voortdurende ontwikkeling van smartphones. Een paar jaar geleden nog vond een groot deel van de online activiteiten plaats, via laptops en desktop computers. Vandaag de dag gaat het erom dat u twee woorden in een zoekmachine kunt typen om direct het juiste antwoord te krijgen.

Wilt u weten wat het dichtstbijzijnde tankstation is? Google het.

Wilt u weten waar u naartoe kunt gaan om een nieuw maatpak voor een aanstaande bruiloft te kopen? Google het.

Alles wat u nodig hebt, is slechts één klik verwijderd.

Volledige online marketing / Google search producten

Dus, bent u een klik verwijderd van mensen die u willen vinden? Het hangt er allemaal van af hoe goed uw online aanwezigheid is, en dit heeft niet alleen betrekking op één factor, maar op meerdere factoren.

Van de kwaliteit en ranking van uw website, social media engagement en ROAS van betaalde advertenties.

Er zijn twee manieren om al deze verschillende kanalen te benutten.
• U kunt een full-service online marketingbureau inhuren, of
• U kunt meerdere gespecialiseerde bureaus inhuren.
Maar de vraag is, welke is de betere optie?

Om deze vraag te beantwoorden, moeten we kijken naar wat de twee verschillende soorten bureaus kunnen bieden.

Het inhuren van meerdere gespecialiseerde bureaus.

Wat is een gespecialiseerd bureau?

Zoals de term impliceert, is een specialistisch bureau er een die zich uitsluitend op één gebied richt.
Een bureau kan bijvoorbeeld het ontwerp en de ontwikkeling van uw website doen, een ander uw zoekmachineoptimalisatie en zoekmachine marketing, een andere die uw teksten schrijft en voor social media huurt u weer een ander media bureau in.

Sommige online marketing bureaus zullen zich uitsluitend richten op één platform en niet op social media in het algemeen. Daarom kunt u een bureau hebben dat uw Twitter-account afhandelt, een ander bureau dat zich richt op uw Instagram-account en nog een ander bureau voor uw Facebook-account.

Gespecialiseerd bureau voor Social Media

Specificatie zijn is belangrijk, wanneer de behoeften van een bedrijf niet beperkt zijn tot een of twee gebieden, maar moet openstaan voor veel verschillende gebieden, zal dit moeilijk blijken te zijn. U moet contacten onderhouden met alle bureaus, en onthoud – er zit geen communicatie tussenin.
Het Instagram-account van een bedrijf zou bijvoorbeeld door één bureau kunnen worden gedaan en de Facebook-pagina zal door een ander bureau worden gedaan. Hoewel dit misschien voordelen oplevert in termen van specificatie en personalisatie, kan het ook inconsistentie en discontinuïteit veroorzaken.

Wat bedoelen we daarmee?

Werken met 1 bureau is erg handig wanneer u een aankomend evenement of product wilt promoten, evenals andere kanalen en de website zelf. Het product of evenement kan eenvoudig op alle kanalen tegelijkertijd worden gepromoot, waarbij kanalen ook overlap hebben: een Instagram-bericht delen op Facebook bijvoorbeeld.

Gespecialiseerd bureau om uw evenement te promoten

Aan de andere kant, bij een gespecialiseerd online marketing bureau, is delen beperkt tot dat ene kanaal; en met betrekking tot de consistentie, is het uw taak en plicht om aan elk bedrijf advies uit te brengen over dat specifieke product of evenement.

Een post hier en daar is één ding; maar als u het soort bedrijf bent waar u voortdurend in contact moet blijven met uw bureau, hen content moet aanbieden of specifiek werk wilt laten doen, dan is het misschien niet de ideale optie om met verschillende bureaus tegelijk in contact te staan.

Om nog maar te zwijgen over het feit of uw merk voor al deze verschillende kanalen geschikt is! Hoewel gespecialiseerde online marketing bureaus zeer goed thuis zijn in hoe ze het publiek van een bepaald netwerk op sociale media moeten aanspreken, loopt u het risico dat de tone of voice van uw merk op het ene kanaal anders is dan op het andere.

Social Media

Stelt u zich eens voor dat uw website is ontworpen door één bureau, maar dat het schrijven van content en zoekmachineoptimalisatie door een ander bureau wordt gedaan.

Website toegang en SEO

Ten eerste zijn er veel te veel mensen die toegang hebben tot uw website. Dit is niet echt een ideale situatie – wat als er iets zou gebeuren, waar zou u dan doen? Ten tweede speelt website ontwerp en -ontwikkeling een cruciale rol in SEO – en daarom kunnen wijzigingen in de website SEO helpen of belemmeren. Voor een full-service online marketingbureau hoeft dit helemaal geen probleem blijken te zijn, want de afdelingen communiceren gemakkelijk met elkaar; maar als u met meerdere bureaus werkt dan is het een lastige taak.

Online Marketing Bureau SEO-SNEL helpt u graag met al uw online marketing vraagstukken. Maak snel een afspraak met één van onze online marketing consultants.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.