logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Frozzypack, de lunchtrommel met koelelement


frozzypack

Heb jij ook altijd van die rare substanties tussen je brood zitten?Wat eens kaas, hagel of vlees was, is tussen de middag, na een paar uur in je broodtrommel in je tas, verworden tot een papperig en klef geheel. Maar dat kan natuurlijk anders, zo hebben de mensen van Frozzypack gedacht. Een koelelementje doet wonderen, maar waar laat je die? In de deksel, natuurlijk! Dan heb je er ook nooit last van! En zo blijven al je etenswaren lekker koel en vers, ook al zit je eten een hele dag in je lunchtrommel! Bovendien zorgt de verkoeling voor een vertraagde ontwikkeling van bacteriën: het is ook nog eens een stuk gezonder!

Zoals gezegd: in het deksel zit een koelelement verwerkt. Dat kun je er niet uithalen, het is één massieve blok. De deksel kan dus in z’n geheel een nachtje in de vriezer, waarna hij een uur of zeven koel is (mits de broodtrommel zich op kamertemperatuur bevindt). Komt je eten overigens te dicht in de deksel, kan hij het wel heel erg koud onder de voeten krijgen. Zorg dus dat je de trommel indien mogelijk rechtop bewaart!

De trommel binnen dit concept heeft echter drietal nadeeltjes: het gewicht is aanzienlijk door de toevoeging van het koelelement. Leeg is hij al zo’n 414 gram! Het koelelement verklaart uiteraard dit verhoogde gewicht, en het is wel een bewuste keuze om je eten vers en koel te houden. Daarbij heb je bij de Frozzypack het grote voordeel dat je niet zit met een los element dat door je trommel heens chuift. Doordat het element in de deksel zit verwerkt is deze niet echt flexibel. Het dichtmaken van de broodtrommel gaat zonder problemen (je wordt ook geholpen door de zware deksel en de zwaartekracht) maar het openen gaat wat minder soepel. Positief is wel dat de trommel afgedicht wordt door een flinke rubber rand, waardoor je een luchtdichte afsluiting krijgt. Een derde nadeel is de logische condensvorming op de trommel: ook de buitenkant van de trommel is koud, waar warme lucht op condenseert. In de broodtrommel zijn de gevolgen te overzien, maar het is wel vervelend als je de trommel in de buurt van papieren hebt, die wat vochtig kunnen worden. Zeker op een warme, zwoele zomerdag moet je hier wat op letten.

De Frozzypack wordt in Zweden gefabriceerd en voldoet aan de strengste milieu- en kwaliteits-eisen. Zowel de box als het deksel van de Frozzypack® zijn vervaardigd uit recyclebare kunststof poly­propyleen (goedgekeurd voor gebruik in de voedingsindustrie) en is 100% vrij van Bisphenol-A (BPA). Het koelelement bevat een volledig ongevaarlijke koelgelei met een hoog koelvermogen. De Frozzypack kan in de vaatwasmachine en magnetron (dit geldt niet voor het deksel/koelelement) en is leverbaar in diverse frisse, eigentijdse kleuren. De inhoud van de Frozzypack® is 0,9 liter en de afmetingen zijn: 19,8 cm lang, 13,2 cm breed en 8 cm hoog.

Frozzypack
Prijs: 19,95 euro

Web: www.frozzypack.nl


Op zoek naar coole gadgets?

Een aanvulling: de importeur reageerde naar aanleiding van mijn bevindingen op het deksel: “Het openen van de deksel gaat makkelijk door je duim en wijsvinger te gebruiken. Zet je wijsvinger op het uitstekende deel net onder het deksel aan de korte kant en wip dan met je duim de deksel omhoog. Je maakt dan met duim en wijsvinger een tegenovergestelde beweging. We gaan dit ook op de website zetten.” Bedankt! Dat maakt het inderdaad een stuk makkelijker.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.