logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Frozen voor volwassenen: The Huntsman: Winter’s War


huntsman-2d-dvd The Huntsman vertelt het bijzondere verhaal van Sneeuwwitje, dat toch een stukje anders was dan wij ooit hadden kunnen vermoeden. The Huntsman: Winter’s War loopt een stukje voor het verhaal van The Huntsman, en vervolgt daarna na de ontwikkelingen van de eerste film. Een prequel en een sequel ineen. Da’s toch bijzonder!

Sneeuwwitje

Hieruit blijkt dat de Boze Stiefmoeder van Sneeuwwitje, koningin Ravenna, eigenlijk nog een zus had. Freya, heette ze. Freya was verliefd op een man, die eigenlijk zou trouwen met een andere vrouw. Ze kregen echter toch een relatie, waar een kind uit voortkwam. Helaas was de vreugde van korte duur: haar lover vermoordde haar kind. Freya’s wereld stortte in en ze ontwikkelde plots magische krachten: die van de koude en de vorst. Ha! En nu wordt het bekend, want dit is toch wel erg Frozen, nietwaar? Freya bevriest haar geliefde in kleine splinters en vlucht uit het koninkrijk van Ravenna.

Koele tante

Hoog in het Noorden verovert ze een landje, en neemt alle kinderen van hun ouders weg. Daar kan Freya, of de IJskoningin, ze rustig opvoeden en inprenten dat liefde slechts een illusie is. De persoon die verliefd wordt op iemand anders wordt direct ter dood veroordeeld. Daartussen bevinden zich echter Eric en Sara – de besten van hun klas, en onverbiddelijke soldaten. Samen overwinnen ze menig leger en veroveren ze steeds meer gebied. Maar Eric en Sara worden verliefd! De IJskoningin komt hier achter en stelt ze voor een bijna onmogelijke opdracht. Toch zou het ze gelukt zijn, ware het niet dat Freya er een ijsklontje voor steekt. Daardoor wordt Sara vermoord en Eric in zijn verslagenheid neergeslagen en voor door in de ijskoude rivier gekieperd.

Een beetje leven

Toch blijkt Eric nog te leven, en dwaalt in het koninkrijk van Sneeuwwitje rond. Zeven jaar nadat hij gescheiden is van Sara probeert hij goed te doen en het land te beschermen tegen onrecht, in welke vorm dan ook. Tot hij benaderd wordt door de soldaten van Sneeuwwitje, die hem vragen om De Spiegel (je weet wel: spiegeltje, spiegeltje aan de wand …) op te speuren. Die is namelijk gestolen, en kan veel schade aanrichten, zeker als hij in handen van Freya komt!

Knorrige actie

Die opdracht neemt Eric aan, met twee grappige en knorrige dwergen op sleeptouw. Samen beleven ze spannende en grappige avonturen, dat nog wat leuker wordt als er twee meisjesdwergen bij de groep komen, die de weg kunnen vertellen naar de mogelijke locatie van de spiegel, en Sara, die toch niet dood blijkt te zijn (maar wel ontzettend verbitterd). Dat zorgt voor de nodige strubbelingen in deze reddingsmissie!

Magisch

The Huntsman: Winter’s War is een stoere actiefilm vol magie en stoere gevechten. De nonchalante houding van Eric past erg leuk bij de cynische levensvisie van de dwergen, die echt mopperen op alles wat er in ze opkomt. Let ook vooral op de achtergronden, daar gebeurt ook erg veel! En natuurlijk zetten Charlize Theron en Emily Blunt voor een genadeloos knappe troonbezetting. The Huntsman: Winter’s War, Universal Pictres
Tijdsduur: 113 minuten, Actie. Verkrijgbaar op: DVD en Blu-ray

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.