logo-liggend-wit-donkerblauw

Gadget review: Fritz!Repeater 3000 AX


Wie een router van AVM in huis heeft (dus één van de bekende en befaamde Fritz!BOX routers), kan in een handomdraai zorgen voor een beter, groter en stabieler netwerk. De Fritz!Repeaters zijn namelijk kinderlijk eenvoudig te installeren. En hoewel je ze in een handomdraai kunt koppelen aan ieder merk routers, vormen ze in combinatie met een Fritz!BOX Router een mesh-netwerk, wat je nog meer gebruiksgemak oplevert.

Kleine broer

Er zijn inmiddels al een aantal repeaters van AVM in omloop. Zo zijn er een aantal repeaters die je in het stopcontact kunt steken, zoals de Fritz!Repeater 1200 of 2400, maar ook repeaters die wat krachtiger zijn en een eigen behuizing hebben, zoals bijvoorbeeld de Fritz!Repeater 6000. De Fritz!Repeater 3000 AX is het kleine broertje van de 6000 en de opvolger van de Fritz!Repeater 3000. Ook de Fritz!Repeater 3000 AX set je neer als los kastje, waardoor je een groter bereik ter beschikking krijgt.

Mesh repeater

Wanneer je een repeater koopt of aansluit, heeft het absoluut de voorkeur om een mesh-systeem aan te leggen. In de manier van aansluiten vormt dat geen enkel verschil, maar de routers regelen de beste verbinding voor je. Bij een ‘normaal’ repeatersysteem maakt bijvoorbeeld je smartphone verbinding met een wifi-zender. Daar blijft hij contact mee houden, tot het moment dat het signaal te zwak is en de verbinding wordt verbroken. Dan pas zoekt hij naar een andere zender, ook al was je daar veel eerder bij in de buurt. Een mesh-systeem zoekt zelf de beste zender voor je, en laat je daarmee verbinden. Zo heb je altijd de meest optimale verbinding, waar je ook in huis bent.

Het verschil tussen de repeaters

Als je de repeaters van AVM naast elkaar zet, blijft de Fritz!Repeater 6000 vooralsnog het paradepaardje. Dit model heeft de hoogste doorvoersnelheid (2.400 Mbit/s + 2.400 Mbit/s + 1.200 Mbit/s), beschikt over een 2,5 gigabit netwerkaansluiting (in plaats van de 1GB aansluiting op de 3000 AX) en draait op Wifi 6. De Fritz!Repeater 3000 AX heeft een wat lagere doorvoersnelheid (Wi-Fi 6 tot 2.400 Mbit/s + 1.200 Mbit/s + 600 MBit/s), maar gebruikt ook het snelle WiFi 6 als communicatiemiddel. Daarmee is het voor normaal huis gebruik een geweldige optie om je wifi uit te breiden naar locaties in huis waar je regelmatig een zwak signaal detecteert. Het voorgaande model, de Fritz!Repeater 3000, gebruikt geen Wifi 6 en heeft daardoor ook lagere doorvoersnelheden (tot 1733 + 866 + 400 Mbit/s).


Ga direct naar Fritz!Repeater 3000 AX op BOL.com.

Recensie over Fritz!Repeater 3000 AX

De Fritz!Repeater 3000 AX is gewoon een apparaat om van te houden. Het zal je veel gemopper en ongemak wegnemen in slechts een druk op de knop (letterlijk!). In combinatie met een Fritz!Box router zet je in een mum van tijd een degelijk en stabiel Mesh netwerk op. De apps begeleiden je in het zoeken naar de meest optimale plek om de repeater neer te zetten, wat alleen maar praktisch is. Kijkend naar zijn voorganger, heeft de 3000 AX een mooie groei doorgemaakt en zet hij betere prestaties neer. Een betaalbare oplossing voor een degelijke internetverbinding!

Score: 8


Informatie

Fritz!Repeater 3000 AX
Adviesprijs: 160 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.