logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Fritz!DECT 210 slim stopcontact


fritz!dect 210

Met een Fritz!Box router in huis gaat er werkelijk een nieuwe wereld voor je open. Met zo’n router heb je niet alleen een geweldige router ter beschikking, die je veilig houdt tegen indringers van buitenaf, maar heb je ook de beschikking over heel veel uitbreidingsmogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van de ingebouwde telefooncentrale, waar je niet alleen de eigen telefoons van AVM op kunt aansluiten, maar ook draadloze DECT-telefoons van andere merken. Natuurlijk heb je de ook de mogelijkheid om je thuisnetwerk uit te breiden met een krachtige Powerline-netwerk, waarbij je het netwerk kunt uitbreiden via je stopcontacten. En je hebt toegang tot Fritz!DECT: intelligente oplossingen voor je smart home.

Slim stopcontact: Fritz!DECT 210

De Fritz!DECT 210 is een slim stopcontact. Je zou hem kunnen vergelijken met de Fritz!DECT 200, maar dan in een uitvoering voor buiten of in vochtige omgevingen. Via de Fritz!box router is de Fritz!DECT 210 aan te sturen op verschillende manieren. Je kunt hem simpelweg inschakelen of uitschakelen, maar je kunt hem ook programmeren op verschillende aspecten. Zo kun je op vaste tijden een apparaat (denk aan de verlichting) laten inschakelen of uitschakelen, de verlichting laten reageren op zonsondergang en zonsopkomst. Wij sloten de Fritz!DECT 210 aan in onze enkelsteense schuur, om de buitenverlichting op het terras aan te sturen. Je hoeft trouwens niet telkens in te loggen op de Fritz!BOX om de stekkerdoos aan de sturen of te installeren. Met een speciale App op je smartphone of tablet gaat dat heel eenvoudig!

Uitgebreide instelmogelijkheden

Je zult nu misschien denken dat de Fritz!DECT 210 een wat dure schakelklok is. Dat is echter niet zo – hij heeft ten eerste meer functies dan je zou denken (daarover dadelijk meer) maar de instelmogelijkheden zijn ook ontzettend uitgebreid. Je kunt namelijk een flink aantal tijdschema’s instellen. Dat kan dagelijks, wekelijks, per dag, per uur, er is een mogelijkheid om de exacte tijd te variëren (handig voor op vakantie), periodisch (beginnen op…), eenmalig, volgens zonsopgang en zonsondergang of volgens een gedetailleerd schema dat je in een Google Calendar programmeert.

Extra functies

Je kunt echter nog meer doen dan het stopcontact enkel en alleen op tijd laten reageren. Dan zou het wel een heel coole, maar ook een heel dure schakelklok zijn. Je kunt de Fritz!DECT bijvoorbeeld ook laten reageren op de temperatuur, want ook die wordt door de Fritz!DECT 210 geregistreerd. Wordt het te koud in huis? Dan gaat de tijdelijke verwarming aan. Wordt het te warm? Dan kun je de airco laten aanspringen of de ventilator laten aanspringen. Als bonus wordt de energie gemeten die je verbruikt via het stopcontact. Erg praktisch, ook voor wanneer je het stopcontact niet gebruikt als de schakelfunctie! Leuke functie: hij kan ook reageren op geluid. Twee keer klappen voor de lamp aan? Dat kan gewoon.


Ga direct naar Fritz!DECT 210 op BOL.com.

Recensie over Fritz!DECT 210

CooleSuggesties topper

De Fritz!DECT is meer dan alleen een heel slimme schakelklok. Je kunt er geavanceerde timers op instellen, maar ook laten reageren op geluid, temperatuur en zelfs het energieverbruik van je apparaat. Daarnaast meet het de gebruikte energie, die je later kunt terugzien in de app of in het inlogscherm van je Fritz!BOX router – die heb je namelijk wel nodig. Praktisch is vooral dat hij geschikt is voor buiten, dankzij de IPX-44.

Score: 9


Informatie

Fritz!DECT 210
Adviesprijs: 100 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.