logo-liggend-wit-donkerblauw

Frisse uitstraling voor je huis


Je wilt het mooiste en het beste plekje om te wonen. De tuin, je interieur en designelementen als kozijnen krijgen daarbij alle aandacht. Maar eerlijk is eerlijk: die frisse, strak bijgehouden tuin of design kozijnen komen niet echt goed uit de verf als je huis er oud uitziet. Maar wist je dat het heel eenvoudig is om je huis een opknapbeurt te geven? Na een gevelreiniging ziet je huis er weer uit als nieuw! Hoe gaat het in zijn werk? En wat mag een gevelreiniging kosten?

huis gevel

Vieze bakstenen schoonmaken

Onze huizen zijn in de regel gemetseld met een relatief grove baksteen. Dat geeft ze meteen een huislijk karakter… maar is ook een uitnodiging voor vuil om zich te nestelen in de vele hoekjes, kieren en oppervlakkige openingen die je bakstenen rijk zijn. Afhankelijk van de gebruikte steen gaat dit sneller of minder snel, maar feit is wel dat atmosferisch vuil je gevel snel groezelig en vies zal maken. Je huis krijgt door alle stofdeeltjes en verontreiniging in de lucht een groezelige uitstraling. Zelf schoonmaken is een hele uitdaging – beter is het om dat door de expert te laten doen!

Verschillende manieren

De manier van reinigen hangt natuurlijk heel erg af van de soort vervuiling. De een zal te maken hebben met het normale vuil, stofdeeltjes en luchtverontreiniging dat zich heeft afgezet op je huis. Voor dit soort oppervlakkige vervuiling doet een speciale hogedrukbehandeling al wonderen. Denk daarbij overigens ook aan het vervangen en bijwerken van de voegen, dat geeft je huis ook een heel frisse uitstraling! Voor intensere vervuiling, zoals graffiti of het afspuiten van een verflaag of roetsporen, komen andere behandelingen aan de slag. Denk daarbij aan zandstralen of chemisch reinigen. In alle gevallen is het impregneren van de gevel na het reinigen aan te bevelen. Daardoor ontstaat een beschermende, vochtafwerende laag op de buitenkant van de gevel, waardoor vervuiling veel minder kans krijgt.

Wat kost een gevel reinigen?

Dat hangt natuurlijk heel erg af van de vervuiling en de gebruikte methode. Prova, al 15 jaar specialist in het reinigen van gevels, hanteert op dit moment voor woningen een prijs van 950 euro excl. btw voor een oppervlak van 50-100 vierkante meter. Voor 100-150 vierkante meter komt de prijs op 1400 euro exclusief btw. Daarbij wordt de gevel niet alleen gereinigd, maar ook geïmpregneerd. En wil je meteen je dak laten reinigen? Dat kan in één moeite door! Klik hier voor de actuele gevelreiniging kosten. Op deze pagina kun je bovendien een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen – altijd een goed idee.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.