logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Friends vanaf 1 januari te zien op Netflix!

Geweldig nieuws! Vanaf 1 januari 2018 zijn alle seizoenen (1 t/m 10) van Friends voor het eerst via de online entertainment-service beschikbaar in ons land. De Amerikaanse sitcom, waarin kijkers het leven volgen van zes ‘twenty-something’ vrienden in New York, is ondanks dat het laatste seizoen in 2004 werd uitgezonden nog altijd immens populair.
In maar liefst 236 afleveringen zag een grote fanschare vanaf 1994 alle grappige, ontroerende en voor velen herkenbare situaties van Ross, Rachel, Monica, Chandler, Phoebe en Joey. Deze hechte vriendengroep besprak in elke aflevering de perikelen op gebied van liefde, vriendschap en werk met elkaar in het ‘Central Perk’ koffiehuis. In latere seizoenen kwamen ook onderwerpen zoals ontrouw, (co-)ouderschap en adoptie aan de orde.
In Nederland werd Friends veel aangevraagd via het formulier op de help-website van Netflix. Hierdoor heeft de online entertainment-service besloten de volledige serie voor de Nederlandse abonnees beschikbaar te maken.

De serie heeft voor vele trends gezorgd, zoals ‘de Rachel’, het kapsel wat Jennifer Aniston’s personage Rachel in de eerste seizoenen had. De openingstune “I’ll be there for you” van The Rembrandts is een nog immer populaire meezinger.

En voor de jonkies onder ons: waar ging Friends ook al weer over?
Friends gaat over de levens van een hecht groepje vrienden in New York. Monica Geller (Courtney Cox), een wannabe chefkok met enkele neurotische trekjes, woont samen met jeugdvriendin en fashionista Rachel (Jennifer Aniston) in een appartement in Greenwich Village. De twee vriendinnen worden met (niet altijd wijze) raad en daad bijgestaan door de excentrieke masseuse Phoebe (Lisa Kudrow). Tegenover hen wonen best buds Chandler en Joey, respectievelijk gespeeld door Matthew Perry en Matt LeBlanc. Chandler is de eeuwige sarcast met een klein hartje en een onduidelijke baan in de ICT, Joey een flirterige Italiaans-Amerikaanse acteur wiens carrière maar niet van de grond lijkt te komen. De nerdy paleontoloog Ross Geller (David Schwimmer), broer van Monica en al net zo’n wijsneus als zijn zus, maakt de vriendengroep compleet. De zes personages komen elke aflevering samen in koffiehuis ‘Central Perk’ om hun perikelen op gebied van liefde, vriendschap en werk met elkaar te bespreken.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.