logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Spel recensie: Friends Interactieve Quiz

Heb je elke aflevering van F.R.I.E.N.D.S gekeken? Ken je alle citaten van Ross of doe je de perfecte impressie van Joey? Weet je alles over dit fantastische universum, en wil jij je kennis testen? Zet dan je koffie klaar en kleed je in je beste jaren 90-look, want Friends – De Interactieve Quiz is dé quiz voor jou en je vrienden! Wat weet jij (nog) over Rachel, Joey, Monica, Chandler, Phoebe en Ross?

Vormgeving

Natuurlijk doet de vormgeving bij zo’n spel ontzettend veel. In de doos zie je het spel zelf trouwens al zitten: die is vermomd als een grote videoband. Ken je dat voorwerp niet, dan ben je te jong om mee te doen… tenzij je de serie onlangs nog hebt gestreamed, natuurlijk 😉 Om die videoband draait het allemaal. Onderop vind je de aan/uitknop, waarmee je het spel begint. Zet de knop om en het spel kan beginnen! Jammer genoeg zit er geen volumeknop op het apparaat, waardoor je alle opdrachten luid en duidelijk (soms iets te schel naar mijn smaak) te horen krijgt. Bereid je voor op heel wat sarcastische humor en snedige opmerkingen, die niet altijd even subtiel zijn.

Wil je jouw F.R.I.E.N.D.S.-kennis nog wat opvijzelen? Kijk hem dan snel op Netflix… of nou ja… snel… binge away!

Hoe speel je de FRIENDS interactieve quiz?

Het spel werkt ontzettend makkelijk. Alles draait namelijk om de grote videoband, waarin de elektronische Game Master verstopt zit. Ja, die past daar gewoon in! Met de knoppen op de bovenkant van de videoband maak jij je keuze en wordt meteen bepaald of jij een punt hebt verdient of niet. De Gamemaster is overigens volledig nederlandstalig en is goed te verstaan – daarnaast bevat het talloze Engelstalige fragmenten uit de serie. Wat moet je doen tijdens de Friends interactieve quiz?

  • Kies eerst je favoriete Friends-personage: Rachel, Joey, Monica, Chandler, Phoebe of Ross.
  • Beantwoord de vragen. Waar of niet waar? Druk op de betreffende knop om het antwoord te geven. Het spel beschikt over 500 verschillende vragen, die allemaal best diep ingaan op de hoofdrolspelers van de serie.
  • Let op! De Game Master is knettergek, en kan uitdagingen verzinnen die je moet uitvoeren! Je tegenstanders bepalen of je de opdracht goed hebt uitgevoerd, en of je daar dus ook punten voor krijgt.
  • Het team met de meeste punten WINT HET SPEL! Na ongeveer 30 minuten wordt de eindstand bepaald en komt er een winnaar uit de bus.

Ga direct naar FRIENDS Interactieve quiz op BOL.com.

Recensie over FRIENDS Interactieve quiz

Ben jij een echte fan van de serie F.R.I.E.N.D.S.? Dan mag deze serie niet in jouw verzameling spellen ontbreken. Het is een must-have om al die feitjes en weetjes eens goed aan de kaak te stellen. Bovendien geeft de spelleider je regelmatig leuke opdrachten die je moet uitvoeren, wat hilarische situaties kan opleveren. De opmerkingen van de gamemaster zijn niet altijd even gepast, maar in een melige bui kun je de snedige commentaren vast prima handelen… toch?

Score: 7


Informatie

Titel: FRIENDS Interactieve quiz
Uitgever: BOT-I
Genre: partyspel
Tijdsduur: 30 minuten.
Voor 2 tot 4 spelers.
Leeftijd: vanaf 12 jaar.
Adviesprijs: 24.95 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.