logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Freaky

Freaky is een geweldig leuke film voor de aankomende halloween. Hij komt van de Blumhouse Productions, en is geregisseerd door Jason Blum. Het is een bizarre mix van bloederige horror met ontzettend veel bloed en een vrij puberale ‘verwisselingsfilm’. In Freaky wisselt high school girl Millie Kessler van lichaam met de meedogenloze seriemoordenaar The Butcher. Maar dat gebeurt niet meteen. Je ziet The Butcher eerst aan het werk wanneer hij een huis vol pubers op brute, wrede en vooral bloederige manier om het leven helpt. Helaas kan hij zijn werk niet helemaal afmaken, de ouders van één van de tienermeisjes komen vroegtijdig terug. Wel weet The Butcher nog een bizar mes van de keukentafel te grissen… en daar begint het verhaal!

High School perikelen

Vanaf dat moment leer je Millie Kessler pas goed kennen. Je leert haar vriendenkring kennen met de enthousiaste Nyla en het stereotype homo-vriendje Joshua, maar je ziet ook haar positie als underdog en haar vreemde, ouderwetse manier van kleden. Alternatief, maar dan op de verkeerde manier – als je op high school zit, tenminste. The Butcher komt achter Millie aan en achtervolgt haar tijdens een feest, tot het moment dat ze op een verlaten sportveld komen. Daar steekt hij haar met het mystieke mes, waardoor ze ’s machts van lichaam veranderen. Millie ontdekt dat ze slechts 24 uur de tijd heeft om te voorkomen dat ze permanent gevangen blijft in het lichaam van een moordlustige psychopaat.

Bekijk hier de trailer van Freaky:

Uiterlijke verwisseltruc

Vanaf dat moment is het eigenlijk geen horrorfilm meer, maar een creepy ’13 oing on 30′-achtige kloon met een geweldige Vince Vaughn in de rol van een typisch OMG tienermeisje, die hij bizar goed neerzet. Er zitten wel wat bloederige momenten in dat deel van de film, maar die komen eigenlijk pas weer op het einde, tijdens de spannende en ietwat hectische climax van de film. In die tussentijd zie je Butcher als tienermeisje een stoere metamorfose ondergaan en als een seriemoordenaar door het schoolgebouw struinen, terwijl Millie in het lichaam van The Butcher probeert ongezien te blijven en haar vrienden te overtuigen van het feit dat ze echt Millie is. Met het grote Homecoming-feest én de 24-uurs deadline is er haast geboden om iedereen weer in zijn eigen lichaam te krijgen, en dan het liefst met The Butcher achter tralies. Of onder de grond.


Ga direct naar Freaky op BOL.com.

Recensie over Freaky

Freaky is een echte tienerhorrorfilm. Lekker bloederig met veel bizarre moorden (denk aan de kettingzaag, een tennisracket of zelfs een wijnfles, waar je een stevige maag voor moet hebben om te zien. Aan de andere kant is het ook bijna een tienerkomedie wanneer de twee hoofdrolspelers van personage verwisselen. Beiden spelen hun rol prima, maar Vince straalt echt op het scherm met glitters en kreetjes. Die mix is echt bizar. Van de meer recente Blumhouse-films is Freaky echter wel mijn favoriet. Creepy, bloederig en met een fikse dosis humor. Een heerlijke film voor een ontspannen en toch bloederige Halloween!

Score: 7


Informatie

Titel: Freaky
Uitgever: Universal PIctures
Tijdsduur: 97 minuten
Genre: horror.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.