logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie The Bad Guys / De Foute Jongens

Na jarenlang ontelbare roofovervallen te hebben gepleegd, worden de meest gezochte criminelen toch een keer gepakt. Mr. Wolf sluit een deal (al is hij niet van plan om zich eraan te houden) om te voorkomen dat ze de gevangenis in moeten: de Foute Jongens worden goed. Begeleid door hun mentor Professor Marmalade, een arrogante (maar schattige!) cavia, proberen de Foute Jongens iedereen wijs te maken dat ze veranderd zijn. Maar intussen komt Mr. Wolf erachter dat goed doen hem de acceptatie oplevert die hij altijd al gewild heeft. En dat het helemaal niet verkeerd voelt. Maar hoe overtuigt hij zijn vrienden daarvan?

Films koop je online bij:

Het verhaal van De Foute Jongens

Bad Guys is gebaseerd op de graphic novel-serie van Aaron Blabey en volgt dezelgde personages. Het is altijd wel typisch dat er pratende dieren zijn in een mensenwereld, waar ook huisdieren in rondlopen die niet kunnen praten… hoe zit dat, mensen? Als je goed kijkt, met de bril van volwassenen, zie je heel wat lijntjes met andere film. De meest duidelijke is wel Wolf, de charismatische leider, die je makkelijk kunt koppelen aan Danny Ocean uit Oceans 11. (En om het je nog gemakkelijker te maken, wordt hij regelmatig vergeleken met George Clooney.) Snake is de chagrijnige maar loyale kluizenkraker. Shark is de enthousiaste meester in vermomming, maar het grappige is dat het altijd duidelijk is dat hij een haai is. Tarantula is de snelle en vindingrijke hacker, waarbij het inderdaad handig zou zijn om acht armen te hebben. En de belangrijkste vaardigheid die de opvliegende Piranha lijkt te brengen, is giftige winderigheid, wat in eerste instantie een makkelijke grap lijkt om kinderen in het publiek te laten giechelen, maar het wordt uiteindelijk een verrassend samenhangende doorlopende lijn in het verhaal.

Bekijk de trailer van The Bad Guys

Dit zijn de (Nederlandse) stemmen van The Bad Guys

  • Mr. Wolf – Gijs Naber (Sam Rockwell)
  • Mr. Snake – Frank Lammers (Marc Maron)
  • Mr. Shark – Rayen Panday (Craig Robinson)
  • Mr. Piranha – Jody Bernal (Anthony Ramos)
  • Ms. Tarantula – Denise Aznam (Awkwafina), alias “Webs”
  • Professor Marmalade – Nasrdin Dchar (Richard Ayoade)
  • Diane Vossinger – Giovanca
  • Priscilla Pluizebol – Tara Hetharia
  • Minnie Logger – Elise Schaap

In de film zijn ook de stemmen te horen van Zazie Beetz (Joker), Lilly Singh (Bad Moms) en Emmy-winnaar Alex Borstein (The Marvelous Mrs. Maisel).

Ga direct naar The Bad Guys op BOL.com.

Misdaad loont soms… maar niet altijd

Nadat ze betrapt zijn op het stelen van een waardevol standbeeld op een chic gala, komen de beruchte slechteriken overeen om hun daad recht te zetten met de hulp van de beroemde, filantropische cavia Professor Marmalade om gevangenisstraf te vermijden. Het kleine, preutse knaagdier leeft in een gigantisch herenhuis op een klif dat is gemaakt voor een Bond-schurk, onze eerste aanwijzing dat misschien niet alles zo eenvoudig is als het lijkt. Het team krijgt wat dekking van de gouverneur, Diane Foxington, die wil dat ze op het rechte pad komen; daarnaast heeft ze toevallig ook een oogje op Wolf. Maar Wolfs plan is dat de slechteriken doen alsof ze goede jongens zijn geworden om iedereen te misleiden en … slecht te blijven. Klinkt goed? Dat zou het ook zijn, tot dat ze er ingeluist worden voor een grootse misdaad. Op dat moment moeten ze echt besluiten aan welke kant ze staan: helpen ze om deze crimineel de halt toe te roepen… of nemen ze de benen?


Ga direct naar The Bad Guys op BOL.com.

Recensie over The Bad Guys

Het is super knap om zo’n standaard verhaal te verpakken in een spannende en onderhoudende film. Toch is dat hier absoluut gelukt. De stijl is een beetje a la reservoir dogs, maar dan kiddie-safe. De personages zijn volwassen en hebben een wat typische humor, maar door de film heen zitten ook een aantal standaard grappen verwerkt, voor wie niet zo van die grimmige humor houden. De animaties zien er super tof uit, filmisch en sfeervol. De film heeft bijna geen moment waarin hij echt indut en de intro is echt briljant. Er zitten dan ook een paar leuke verrassingen in verwerkt die hem zeker de moeite waard maken… voor jong én oud.

Score: 8


Informatie

Titel: The Bad Guys
Uitgever: Universal pictures
Tijdsduur: 100 minuten
Genre: animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouderBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.