logo-liggend-wit-donkerblauw

Foto’s op je computer zetten doe je snel en eenvoudig met deze tips


Sinds het begin van de coronacrisis zijn we massaal op zoek gegaan naar nieuwe hobby’s. Het was met name in tijden van de lockdowns dat we onszelf moesten zien te vermaken terwijl de wereld op slot zat.

fotografie patrick hendry Gk3c1ZaSjjw unsplash

Veel mensen zijn gaan wandelen, fietsen, tuinieren en fotograferen. Heb jij sinds het begin van de pandemie ook een camera gekocht voor je nieuwe hobby of ben je juist net begonnen met fotograferen? In dit artikel lees je de belangrijkste informatie over hoe je foto’s van je camera op je computer kunt zetten zonder al te veel gedoe. We bespreken de meest gebruikte manieren voor Windows en Mac.

Zo zet je foto’s op een computer met Windows

Er is een aantal verschillende manieren waarop je je foto’s op je computer met Windows kunt zetten. De meest gebruikte manier is om je camera met een USB-kabel (of andere bijgeleverde kabel) aan je laptop of desktop aan te sluiten. Vervolgens krijg je een melding dat er een nieuw apparaat is aangesloten. Klik op die melding en er verschijnt een map met de beelden die je geschoten hebt op je camera. Krijg je geen melding van een nieuw apparaat? In dat geval kan het helpen om te beginnen met Windows 10 opnieuw installeren (of een andere versie van Windows). Grote kans dat de melding daarna wel verschijnt.

Wat je ook kunt doen, is de foto’s overzetten met behulp van de Windows verkenner en je SD-kaartje. Hier heb je de SD-kaart die in je camera zit voor nodig. Sommige computers beschikken over een speciale ingang voor dit soort kaartjes. Wanneer dat niet het geval is, moet je een kaartlezer gebruiken. Zodra de SD-kaart wordt herkend, open je Windows verkenner waar je de geheugenkaart kunt selecteren. Klik daarop en er verschijnt een map met al je beelden. Hierbij kun je zelf kiezen welke foto’s je wel en niet overzet op je computer. In deze omgeving kun je ook foto’s verwijderen als je wilt.

Met deze tips zet je foto’s van camera op een Mac computer

Beschik je echter over een Mac, zoals een MacBook of een iMac? In dat geval is het ook heel eenvoudig om foto’s van je camera over te zetten op de laptop of desktop. Je kunt net als bij een Windows pc ervoor kiezen om je camera door middel van een snoertje aan te sluiten of je Mac. Let er altijd op dat de camera aan is, zodat de foto’s kunnen worden overgezet. Het grote verschil met een Windows computer is het feit dat je op de Mac de map ‘Foto’s’ open moet hebben staan.

Onder het kopje ‘apparaten’ in die map aan de linkerkant moet je je camera zien staan. Zodra je daar op klikt, verschijnen de gemaakte foto’s in het beeldscherm. Vervolgens kun je ervoor kiezen om alle nieuwe foto’s over te zetten naar je computer door op ‘importeer alle nieuwe onderdelen’ te klikken. Natuurlijk heb je ook de keuze om een geselecteerd aantal foto’s over te zetten. De foto’s zijn daarna te vinden in het mapje ‘geïmporteerd’. Op deze manier kun je ook met andere gadgets, zoals met je smartphone, foto’s overzetten op een Mac of computer van Windows.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.