logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Fotograferen met de iPhone, Scott Kelby

Fotograferen met de iPhone Scott Kelby recensie

De iPhone heeft nog altijd één van de betere camera’s aan boord. Zelfs de kwaliteit van de camera’s in de oude iPhones staan nog altijd hoog in het lijstje. Dat maakt het een favorieten en fijne camera om mee te werken – waarbij het ook absoluut meewerkt dat de smartphone snel en reactief werkt. Maar hoe komt het dat de een mooiere foto’s maakt met een iPhone dan iemand anders? Tja – dat is een kwestie van oefenen… en weten wat je doet! Scott Kelby zal je daar stap voor stap bij helpen.

Stap voor stap

Het prettige is in de boeken van Scott Kelby is dat ze heel prettig zijn geschreven. Ze zijn grappig, onderhoudend en vol tips en persoonlijke ervaringen. Dat merk je al bij de inleiding, waarin je telkens gevaarlijke waarschuwingen krijgt om je aandacht te trekken – en ja, dat wordt ook netjes bevestigd door Scott himself. Alle hoofdstukken zijn ingedeeld op thema, maar iedere pagina heeft zo zijn eigen tip. Je hoeft dus geen hele hoofdstukken te lezen voor je aan de slag kunt, maar net die onderdelen zoeken waar je op dat moment meer over wil weten. Lekker bladeren, telkens wat nieuws leren… en dan komt alles goed. Telkens een stukje beter!

Verschillende onderwerpen

In het boek Fotograferen met de iPhone krijg je verschillende onderwerpen waar je iets over kunt lezen. Na een algemene inleiding over basisvoorwaarden, verschillende lenstypen en een stukje techniek, gaat Scott verder met het maken van professioneel ogende composities, het fotograferen van mensen (inclusief een fijn overzicht met verschillende poses die goed overkomen op de camera), maar hij gaat ook in op reis- en landschapsfotografie. Er is zelfs een stukje ‘Andere leuke dingen om te fotograferen’. Zo kun je in iedere situatie mooiere foto’s maken.

Beheren, bewerken en uitbreiden

Maar hoe ga je om met al die foto’s? Hoe orden je ze, hoe maak je ze mooier en met welke hulpmiddelen maak je het jezelf makkelijker? Met de tips en trucs haal je alles uit je fotografie. Door te weten hoe je te gekke close-upfoto’s maakt, hoe je video’s maakt tijdens het fotograferen en hoe je voorkomt dat selfies er zo vervormd uitzien, worden je foto’s vanzelf al mooier. Iedere tip wordt begeleid met een leuke anekdote en natuurlijk met een voorbeeldfoto, die het probleem (of de oplossing) laten zien. De accessoireafdeling vond ik bijzonder leuk om te lezen. Scott v vertelt uit zijn eigen ervaring welke middelen het handigst zijn (en waarom), vanuit zijn eigen ervaring. Foto’s bewerken doet Scott natuurlijk in Lightroom voor de iPhone, hij heeft al heel wat cursusboeken geschreven over de software van Adobe.


Ga direct naar Fotograferen met de iPhone op BOL.com.

Recensie over Fotograferen met de iPhone

Wil jij betere foto’s maken met je iPhone? Dan zul je moeten investeren in tijd… en dit boek. Meesterverteller Scott Kelby vertelt je hoe je betere foto’s kunt maken met je iPhone, welke hulpmiddelen je daarbij kunt gebruiken en met welke technieken je betere resultaten behaalt. Het fijne is bovendien dat lang niet alle tips heel technisch zijn. Veel van de tips zijn algemene suggesties over compositie, pose, licht, tijdstip en meer. De tips zijn prettig geschreven, het is echt een plezier om ze te lezen.

Score: 8


Informatie

Titel: Fotograferen met de iPhone
Auteur:
Uitgever: Van Duuren Media
Aantal pagina’s: 272
Type boek: Paperback
ISBN: 9789463561976
Prijs: 34.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.