logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Fotograferen in elke situatie, Frank Doorhof

Fotograferen in elke situatie Frank Doorhof recensie

Eigenlijk is de titel van dit boek een tikje misleidend. Het grootste deel van Fotograferen in elke situatie draait namelijk om fotograferen in de studio. Het zou eerder: ‘Professioneel fotograaf wordt je zo’ genoemd moeten worden, of een creatievere titel dan dat natuurlijk ;). De subtitel maakt al veel duidelijk: van de ruimste studio tot het kleinste kamertje (hoewel ik hoop dat je niet al te vaak in het toilet fotografeert). Maar voor serieuze fotografen is dit een walhalla aan kennis en ervaring. Frank Doorhof is één van ’s Neerlands meest doorgewinterde studiofotografen en kan putten uit die jarenlange kennis en ervaring. Bovendien weet hij deze op een heel fijne manier te delen.

Alle aspecten

Fotograferen in elke situatie behandelt alle aspecten van het (professioneel) fotograferen. Van het bepalen van de witbalans tot het maken van een goede compositie, het kiezen van de juiste middelen voor je studio-inrichting tot de zakelijke kant van het hele traject. Het leuke is dat Frank zelf al heel creatief is in zijn eigen studio. Hij kan je dus van alles vertellen over de achtergronden, accessoires, kleding en manieren om een foto sfeer en stijl te geven. Het is dan aan jou om die tips te volgen en vorm te geven. Daarin kun je precies zo ver gaan als je zelf wil!

Strenge leermeester

In de hoofdstukken, die verhalend zijn opgebouwd, vertelt Frank Doorhof je wat je allemaal kunt doen en hoe hij de problemen of situaties zelf aanpakt. Daarin geeft hij veel suggesties, maar laat hij ook doorschemeren dat er aan sommige regels en routines niet te tornen valt. Kwaliteit staat voorop, kennis van zaken moet blijken uit consistente foto’s en resultaten. En die behaal je alleen als je weet wat je doet en alle stappen doorloopt van het lichtmeten, het bepalen van de witbalans en het handmatig instellen van je camera en flitser.


Ga direct naar Fotograferen in elke situatie op BOL.com.

Recensie over Fotograferen in elke situatie

CooleSuggesties topper

Ben je actief bezig met fotografie en wil je meer? Dan is dit een briljant boek. Frank geeft uitgebreid tekst en uitleg over het inrichten van een eigen studio. Welke achtergronden, lichtbronnen en apparatuur je nodig hebt. Hij geeft veel tips en technieken over het instellen van je camera en externe flitsers. Dit boek is met recht een alomvattende handleiding en naslagwerk voor het opzetten van een studio/werkomgeving in welke situatie dan ook. De teksten zijn toegankelijk en vlot geschreven – het is alsof Frank ze gewoon vertelt op de bank – en je proeft gewoon de ervaring en kennis. Die zit hem vooral in de kleine details, die net het verschil kunnen maken. Een voorbeeldje? Kabels een kleurtje meegeven. Denk daar maar eens over na!

Score: 9


Informatie

Titel: Fotograferen in elke situatie
Auteur:
Uitgever: Van Duuren Media
Aantal pagina’s: 336
Type boek: Paperback
ISBN: 9789463561907
Prijs: 34.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.