logo-liggend-wit-donkerblauw

Game review: Forza Horizon 5


forza horizon 5

De XBOX Exclusive racegame Forza Horizon 5 neemt je mee naar een nieuwe open wereld, waar je helemaal los kunt gaan met de fraaiste, stoerste en duurste auto’s die op dit moment verkrijgbaar zijn. Daar rijd je door bergpassen, race je door een moerasfestival en doorkruis je grote en kleine steden. De open wereld bestaat uit zo’n 100 vierkante kilometer, waarin je kunt plaatsnemen in één van de ruim 500 beschikbare auto’s. De game biedt honderden races en verhaalmissies, onderverdeeld in zes verschillende rijstijlen (waaronder straatraces, off-road racing en stunts). Dat alles wordt overgoten met verschillende weersomstandigheden, uitdagingen en eigen uitdagingen.

Auto’s voorop

Het nadeel is dat het verhaal achter Forza Horizon 5 niet heel erg uitgebreid of bijzonder is. Tja, ze moeten natuurlijk ergens op beknibbelen. De dialogen zijn ondermaats, de standaard zinnetjes van de radio-omroeper niet erg gevarieerd (maar die vind ik al snel irritant, dus misschien valt dat wel mee 😉 ) en het niveau gaat al snel flink omhoog. Je zult goed aan de bak moeten om nieuwe functies, voertuigen en upgrades te ontgrendelen. En daar wordt je meer dan regelmatig aan herinnert door het spel zelf.

Grafisch spektakel

Eerlijk is eerlijk: Forza Horizon 5 is een feest om alleen al naar te kijken. Als je zelf achter het stuur zit, valt het misschien niet zo op, maar werkelijk iedere pixel op je beeldscherm lijkt te kloppen en heeft een functie. De auto’s staan hier natuurlijk met stip voorop, maar ook de gevarieerde omgevingen hebben meer dan genoeg aandacht gekregen om tot hun recht te komen. De weerseffecten brengen een extra laat realiteit aan in het spel, die de beleving nog eens verhoogt. Het voelt echt als rijden als je een controller in de hand neemt. Als je die aandacht voor detail vergelijkt met de aandacht voor de stemmen op de radio, staan die toch wel in contrast met elkaar…

Vrijspelen

Naarmate je verder komt in het spel en aan meer races deelneemt, speel je ook meer mogelijkheden vrij. Zo krijg je toegang tot meer racelocaties en verhaalmissies, waardoor je wordt uitgenodigd om die open wereld verder te verkennen. Dankzij die uitgebreide lijst aan mogelijkheden kun je Forza op jouw eigen manier spelen. Voor iedereen zal de ervaring dan ook anders zijn met deze game!

Wist je dat je Forza Horizon 5 kunt spelen met de Game Pass?

Autoverkoop

Een minpuntje aan Forza Horizon 5 is wel de vele manieren waarop jij je ervaringen kunt uitbreiden. Er is namelijk zo veel in-game content dat je kunt kopen, daar wordt je niet altijd even gemakkelijk in gestuurd. Soms wil je gewoon die ene bolide scoren. En ja, hij staat ergens op jouw kaart… als je ‘m vind, mag je ‘m hebben… maar waar vind je ze? Dat is de grote vraag. En dan is het wel zo verleidelijk om de winkel in te duiken en de packs gewoon te kopen. Of je auto uit te breiden om een bizarre extra of emote… je kunt het zo gek niet bedenken.


Ga direct naar Forza Horizon 5 op BOL.com.

Recensie over Forza Horizon 5

Ik ben niet echt fan van racegames, maar heb echt gesmuld van Forza Horizon 5. Je krijgt echt het gevoel dat je achter het stuur kruipt van een exclusieve bolide. De wereld waarin je rijdt is indrukwekkend vormgegeven en heel ruim. Het bevat verschillende landschappen, overgoten met een Mexicaans sausje. Grafisch zijn er niet veel games die aan Forza Horizon 5 kunnen tippen, maar qua audio en NPC is er nog een flinke winst te behalen. De personages zijn vlak, saai en repetitief. Daarnaast worden de in-game aankomen te veel aangeprezen naar mijn smaak. Forza Horizon 5 zal niet alleen casual gamers aantrekken, maar ook zeker meer dan genoeg uitdagingen bieden voor racefans in vrijwel alle genres. Start uw motoren!

Score: 8


Info

Forza Horizon 5
Uitgever: Microsoft
Getest op: XBOX One
Genre: racing
Prijs: 69.95 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.