logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Foodcourt Market 33 is dé place to eat in de Amsterdame zuid-as

 

Market 33 – the urban foodcourt aan de Zuidas blijkt een schot in de roos. Deze week serveert de foodmarkt het 100.000ste gerecht sinds de opening in augustus. Ruim 35.000 bankiers, advocaten, fiscalisten, secretaresses en consultants zijn er intussen vaste gast. Maar ook bewoners, toeristen en foodies weten de weg naar de foodmarkt aan de Zuidas te vinden. Oprichter Calvin Choi (36) verklaart het succes uit de diversiteit en de hoge kwaliteit van het gebodene. “De restaurants die deelnemen aan Market 33 delen allemaal dezelfde grote passie voor koken, voor bijzondere gerechten en dranken en voor de producten waarmee ze werken. Door de diversiteit aan keukens is er voor onze gasten een enorme keuze aan bijzondere gerechten en dranken.’

Anders dan bij de meeste foodhallen hoef je in Market 33 niet te dringen of lang naar een plaats te zoeken. Er is ruimte genoeg om rustig te zitten werken, met de kids te hangen of aan de bar te borrelen. Met zijn ruige, industriële interieur, en gratis WIFI is deze hal de ideale plek voor contacten in zowel de zakelijke als privésfeer of om je even terug te trekken met je laptop. Van maandag tot en met vrijdag is het vanaf 08.00 uur ’s morgens mogelijk om koffie of een sapje te drinken en te ontbijten. Vanaf 11.00 uur zijn de tien food stands open en kun je er lekker, gezond en gevarieerd snacken, lunchen of dineren. Bij Bar 33 bestel je lokale bieren, heerlijke wijnen en hippe cocktails.

Verschillende keukens in 1 ruimte en aan 1 tafel

Van taco tot sushi, van charcuterie tot Hawaiaanse poke’s, van biologische soda’s tot perfect served cocktails – Market 33 biedt de bezoeker een culinaire wereldreis. Wil iedereen aan tafel iets anders of ben je juist fan van shared platters? Dat kan. In the urban foodcourt bestel je het allemaal tegelijk.

Hieronder een selectie van het ruime aanbod:

Bij Everything On A Stick vind je streetfood aan een stokje uit Hong Kong, India, Vietnam en Thailand.
Bowls & Buns serveert de hippe poke bowl, de van origine Hawaiaanse salade waarin verse vis in blokjes en groente centraal staan, en vers gestoomde soft buns gevuld met malse pulled pork.
Bij That’s Amore maken ze de pasta’s en sauzen iedere dag ter plekke. Verser kan het niet!
In Pita Queen maakt de bekende chef Mohamed Mahraoui pita’s gevuld met gemarineerde tonijn, quinoa en zelfs peking eend!
Bij Pomms’ werken ze alleen met lokale boeren om de hoogste kwaliteit te waarborgen. De frites zijn gemaakt van biologische aardappelen.
Oishii Sushi serveert prachtige sushi als lekkere lunch, diner of snack. Een lust voor het oog en streling voor de tong!
Grizzl serveert elk gerecht in twee varianten; probeer van de hamburgers en flammkuchen de meat of veggie variant.
Voor traditionele Vietnamese springrolls of een Pho noodle soup zit je goed bij Hello Vietnam.
Lima Zuid  vertegenwoordigt de Zuid-Amerikaanse keuken en serveert de fameuze ceviche taco’s en spicy chicken burrito’s.
Of je Spaanse worst lust is een initiatief van een groep Spaanse & Nederlandse vrienden met een passie voor de Spaanse keuken. Zo serveren ze pinchos, jamon iberico en bocadillos die door hen zelf zijn geïmporteerd uit Spanje.
Voor een vitamineboost ga je naar TrueStory Juicery. De pure, frisse en koud geperste juices en smoothies zijn 100% organisch, zonder toegevoegde suikers.
Bij de koffiebar haal je de hemelse koffie van Stooker, lokaal gebrand in Amsterdam Oost. Onze koffie is gewaardeerd met een ruime 8 in de AD koffietest van 2016.

Een multi inzetbare inspirerende locatie

Market 33 beschikt over een ruime hal met meerdere podia, het ene iets hoger, het andere iets lager. Deze slimme constructie leent zich dan ook zeer goed voor meerdere doeleinden: evenementen, live optredens, modeshows, maar ook quiz nights en uiteraard culinaire demonstraties en workshops. Beschikbaar als evenementenlocatie op werkdagen, maar ook zaterdag en zondag.

Market 33 || the urban foodcourt || Zuidas
Claude Debussylaan 33, 1082 MC Amsterdam

www.market33.nl

Maandag tot en met vrijdag open
Vanaf 08.00 ontbijt & koffie
Van 11.00 – 21.00 uur delicious food & great drinks (op vrijdag tot 23:00)

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.