logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Food test: Venco choco d’rop

Al meer dan 140 jaar is Venco bezig met het maken van drop in allerlei smaken, vormen en varianten. Je kunt dus wel zeggen dat ze weten wat lekker is. Dit oer-Hollandse snoepje is nog lang niet uitontwikkeld, zo blijkt. Venco combineerde hun drop al eerder dit jaar met een paar verrassende ijsvarianten in hun Venco ijs, maar drop blijkt ook een geweldige combinatie met chocolade! Wij proefden Venco Choco D’rop en geven onze ongezouten mening.

Drop en chocolade

Het zou een stapje te ver gaan om te zetten dat het een unieke combinatie is. Eerder hebben een aantal merken de combinatie van drop en chocolade ontdekt, zoals de Meenk Drop+Chocolade van zo’n 7 jaar geleden. Toen mochten we al ervaren dat het een geweldige combinatie was. Lang hoefden we dus niet te twijfelen om deze potjes te openen en de 5 bijzondere smaken Van Venco Choco D’rop te proberen.

Venco Choco Drop

De vijf smaken worden verkocht in chique ronde potjes met een inhoud van 146 gram voor 2,99 euro. Ze zijn verkrijgbaar in de smaken Melk, Puur, Puur Zout, Wit Salmiak en Melk Anijs. Voor ons sprongen de smaken Wit Salmiak, Melk Anijs en Puur Zout er als favorieten uit… soms is het lastig kiezen. De variant Melk is daarbij de meest toegankelijke variant en puur was lekker, maar wat minder uitgesproken dan de andere drie varianten. Hieronder onze ervaringen met de vijf smaken, in volgorde van proeven.

Hoe moet je Venco Choco D’rop eten?

Bij alle smaken krijg je de optimale smaakbeleving als je ze doorbijt en er op kauwt, hoe vreemd dat ook mag lijken met chocolade en drop. Iedere smaak heeft namelijk een laagje rondom, een chocolade omhulsel en een dropje binnenin. Lekker afzonderlijk, maar nog beter als combinatie. Je kunt er op sabbelen. Alle smaken komen dan afzonderlijk aan je voorbij, waardoor je telkens iets nieuws ontdekt. De smaken afzonderlijk zijn heel intens, waardoor je alles heel goed proeft. Maar: je kunt er ook meteen op bijten en ze kauwen. Doordat de smaken zich dan mengen, krijg je weer een heel andere ervaring. Onze voorkeur ging uit naar het tweede. Daarmee waren de smaken het meest gebalanceerd.

Venco Choco D’rop Puur Zout

Dit was onze eerste kennismaking met Venco Choco Drop. Het viel meteen op dat de pure chocolade rondom best hard en knapperig is. Zowel de chocolade als de drop hebben een volle smaak. De drop los was erg zout, maar in combinatie met de chocolade doet hij denken aan een funky salted caramel chocolate. De dropbal is omgeven met een laagje salmiak.

Venco Choco D’rop Puur

Een bal knapperige, pure chocolade met een zoet dropje binnenin. Om de chocolade heen zit droppoeder. Deze zorgt voor een sterke en intense smaak. Iets te, naar onze mening. De chocolade is een welkome afwisseling, hij doet veel minder puur aan qua smaak dan bij de Puur Zout variant. De dropsmaak is nadrukkelijker aanwezig en blijft langer hangen. Je proeft de dropsmaak pas goed als de chocolade weg is.

Venco Choco D’rop Melk

De melkchocolade is een stuk zachter van structuur dan de pure chocolade. Hierdoor kauwt het makkelijker en wat prettiger, hoewel ikzelf het knapperige van de pure chocolade wel kon waarderen. Ook hier proef je de drop goed tijdens het eten, maar de zoete drop is wat minder lekker dan bij de andere varianten. De zoethoutsmaak is best goed aanwezig.

Venco Choco D’rop Melk Anijs

Wat de Choco drop melk nodig had, was een laagje anijs! Die proef je heel duidelijk bij deze variant, en die punch doet wonderen. Het is een heerlijke combinatie, wat ook goed doet voor de drop zelf. De chocolade is zacht en romig. Een van onze favorieten. Er is minder zoethoutsmaak dan bij de Melkvariant.

Venco Choco D’rop Wit Salmiak

Dit is een heel spannende, net als de Melk Anijs. De Salmiak geeft de witte chocolade een heerlijke punch, maar ook een krokantje rondom. Het neemt het zoete van de witte chocolade en geeft hem een volwassen karakter. Hij is zacht van structuur en goed bijtbaar. Dankzij de salmiaksmaak is hij lekker zout en bijna hartig te noemen. Naast de Melk Anijs is dit onze favoriet.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.